Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Hoven van Genderen, Bram van den - Het Kapittel-Generaal en de Staten van het Nedersticht in de 15e eeuw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hoven van Genderen, Bram van den - Het Kapittel-Generaal en de Staten van het Nedersticht in de 15e eeuw
Schrijver: Hoven van Genderen, Bram van den
Titel: Het Kapittel-Generaal en de Staten van het Nedersticht in de 15e eeuw
ISBN: 9789060115640
Uitgever: Stichtse Historische Reeks (13), / De Walburg Pers 1987
Bijzonderheid: Hard back, ingebonden, in groen-linnen band met zilverindruk. Met tekeningen, afbeeldingen en foto's (zw/w). Pg's. 208. In perfecte conditie.
Prijs: € 13,75
Meer info 'De Staten van het Nedersticht waren in de late middeleeuwen met de bisschop van Utrecht, de landsheer van het Nedersticht, de voornaamste machthebbers in dit deel van Nederland, dat ongeveer de huidige provincie Utrecht omvatte. Ze bezaten een aantal formele bevoegdheden en hielden toezicht op het stuur van het land door de bisschop.
In dit boek wordt aandacht besteed aan de drie standen (geestelijkheid, adel en burgerij) in het Nedersticht, hun samenstelling, hun relaties en hun onderlinge verhouding. Aan de hand van een tot nog toe onbekend bron gaat de auteur verder in op de rol van de Staten in het Nedersticht: hoe vaak vergaderden ze, waar en op welk tijdstip kwamen ze bijeen en welke onderwerpen werden er dan behandeld? Hierbij komen uiteenlopende zaken als boetepro-cessies, dijkbewaking, landsverdediging, muntslag en controle op landsheerlijke ambtenaren aan de orde. Tenslotte plaatst de schrijver dit alles in een breder kader'.
Een dippende studie.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.