Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Jas, Jorien (eindred.) en Jozefien Haagen (red.) en Jeanine Perryck, Jeanine Pijl en André Viersen. - Kasteel Waardenburg. Weerbaar en veelzijdig

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jas, Jorien (eindred.) en Jozefien Haagen (red.) en Jeanine Perryck, Jeanine Pijl en André Viersen. - Kasteel Waardenburg. Weerbaar en veelzijdig
Schrijver: Jas, Jorien (eindred.) en Jozefien Haagen (red.) en Jeanine Perryck, Jeanine Pijl en André Viersen.
Titel: Kasteel Waardenburg. Weerbaar en veelzijdig
ISBN: 9789040086090
Uitgever: Waanders Zwolle/ Geldersch Landschap en Geldersche Kastelen Arnhem z.j. (=2009).
Bijzonderheid: Hard back, ingebonden. Pg's. 144. Formaat: 25x29cm. Tekst met illustraties (afbeeldingen, tekeningen en foto's (kl. en zw/w). Nieuw.
Prijs: € 17,50
Meer info 'Op een schilderachtige locatie, aan een oude arm van de Waal ligt kasteel Waardenburg. Het kent een geschiedenis van bijna 750 jaar; op 2 augustus 1265 kreeg Rudolf de Kock toestemming om een nieuwe versterking te bouwen. Waardenburg is een van de weinige veelhoekige kastelen van ons land. Het kasteel kreeg zijn afwijkende grondvorm toen Rdolf in 1265 een veelhoekige ringmuur liet bouwen. De huidige hoefijzervorm ontstond nadat in 1574 troepen van Willem van Oranje het kasteel bij een beleg bestookten. De zuidelijke helft werd daarbij verwoest. Ook de moderne tijd had invloed op de bouwkundige staat van het kasteel; Zo liet de Tweede Wereldoorlog diepe sporen na.
Gelders Landschap en Geldersche Kasteelen voltooiden in 2009 de ingrijpende, maar respectvolle restauratie van het kasteel. In deze publicatie komt, naast de intrigerende bouw- en bewoningsgeschiedenis, het restauratieproces uitgebreid aan bod. Bijzondere aandacht gaat uit naar het minutieuze en ambachtelijke herstelwerk, de bijzondere interieurs en de diverse betrokkenen bij de restauratie.

Een kostbaar boek (qua inhoud en vormgeving. Een sieraad in de hand, een lust voor het oog..
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.