Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Chotzinoff, Samuel - Toscanini. Met een inleiding van Bertus van Lier. (Oorspronkelijke titel: Toscanini an intimate portrait. Vertaald door Bertus van Lier).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Chotzinoff, Samuel - Toscanini. Met een inleiding van Bertus van Lier. (Oorspronkelijke titel: Toscanini an intimate portrait. Vertaald door Bertus van Lier).
Schrijver: Chotzinoff, Samuel
Titel: Toscanini. Met een inleiding van Bertus van Lier. (Oorspronkelijke titel: Toscanini an intimate portrait. Vertaald door Bertus van Lier).
ISBN: n.v.t.
Uitgever: J.M. Meulenhoff Amsterdam z.j. (=1956).
Bijzonderheid: Hard back, ingenaaid, in linnen wit/grijze band. Met stofomslag. Met foto's van Toscanini (zw/w). Pg's. 133. De gebruikelijke sporen van gebruik (het stofomslag) en ietwat bruinig. Verder: puik exemplaar.
Prijs: € 8,75
Meer info 'Toscanini: de naam van de wereldberoemde, vurig aanbeden Italiaanse dirigent, is een begrip geworden; een fascinerend begrip, want niet alleen als kunstenaar, als onbetwistbaar alleenheerser op zijn terrein, maar ook als mens is Toscanini wezenlijk fascinerend.
In deze verrassend biografie doet Samuel Chotzinoff, een vermaard muziekcriticus en een leidende persoonlijkheid in de Amerikaanse muziekwereld, ons de Maestro - met wie hij in 1926 te Milaan naar aanleiding van een door diens anti fascistisch optreden ontstaan conflict kennis maakte - van zeer nabij kennen. en de schrijver, een van de vurigste bewonderaars van Arturo Toscanini, die tot op het tragische ogenblik dat deze zijn onfeilbaar geheugen verloor, tot de kring van zijn meest intieme vrienden behoorde, schildert hem nu eens zoals men hem reeds kende - een genie, de grootste der dirigenten van deze eeuw - dan weer als de mn, wiens temperament in zijn hevige wisselingen een caleidoscoop gelijk scheen. Repetities voor 'Die Meistersinger of Falstaff' b.v., veroorzaakten felle strijd: Toscanini beschouwt de orkestleden dan als zijn tegenstanders, die hem niet willen begrijpen, en die in het belang van Wagner en Verdi moesten worden overwonnen en zich blindelings dienden te onderwerpen aan zijn wil, aan zijn artistieke opvattingen. En voor het behalen van die overwinningen deinsde Toscanini niet terug voor een optreden, dat eerder 16de eeuws dan modern kan worden genoemd. Dit portret van nabij brengt alle in muziek en musici geïnteresseerden niet alleen nader tot Toscanini, doch ook tot de muziek'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.