Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Bakker, Nico T. (prof. dr.) - Miskende gratie. Van Calvijn tot Witsius. Een vergelijkende lezing, balans van 150 jaar gereformeerde orthodoxie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bakker, Nico T. (prof. dr.) - Miskende gratie. Van Calvijn tot Witsius. Een vergelijkende lezing, balans van 150 jaar gereformeerde orthodoxie.
Schrijver: Bakker, Nico T. (prof. dr.)
Titel: Miskende gratie. Van Calvijn tot Witsius. Een vergelijkende lezing, balans van 150 jaar gereformeerde orthodoxie.
ISBN: 9789024265350
Uitgever: J.H. Kok Kampen z.j. (= 1991).
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Pg's. 203. Conditie: goed, best (minimale spoortjes van gebruik).
Prijs: € 9,55
Meer info Prof. dr. Nico T. Bakker (21.01.1934 - 29.12.2015) was kerkelijk hoogleraar dogmatiek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Deze stdie is opgedraag aan drs. Frans Breukelman
'In Miskende gratie wordt de balans opgemaakt van 150 jaar gereformeerde theologie. Er wordt een vergelijking opgesteld tussen één van haar vertegenwoordigers, Witsius, levend in de tweede helft van zeven-tiende eeuw, en Calvijn, de grote reformator aan het begin van de zestiende eeuw. De auteur plaatst het derde boek van Calvijns Institutie ('De verkrijging van de genade van Christus') naast het derde boek van Witsius' 'De oeconomia foedrum Dei' ('Huishouding der Verbonden'), een boek dat eveneens handelt over de genade. De vergelijking van Witsius' dogmatische inzichten met die van Calvijn is meer dan onthullende voor de ont- wikkelingsgang van de reformatorische orthodoxie.
Bakkers studie bevat bovendien vele referenties aan het werk van Karl Barth (1886-1968) waardoor zijn vergelijkende lezing op het niveau van de actuele theologische vraagstelling wordt gebracht.
De opzet en de keuze van de behandelde onderwerpen (per hoofdstuk) -predestinatie, geloof, rechtvaardigmaking, heiliging, etcetera - maken dit boek tot een uitstekende inleiding in de studie van de dogmatiekl'.
Johannes Calvijn (1509-1564) en Herman Witsius (1636 - 1708).

Toegevoegd een aantal krantenknipsels inz. de auteur (zoals recensie van dit boek en overlijdensadvertentie).
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.