Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Berkouwer, G.C. (prof. dr.) - Barthianisme en Katholicisme. Rede gehouden bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleeraar in de faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op vrijdag 11 october 1940.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Berkouwer, G.C. (prof. dr.) - Barthianisme en Katholicisme. Rede gehouden bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleeraar in de faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op vrijdag 11 october 1940.
Schrijver: Berkouwer, G.C. (prof. dr.)
Titel: Barthianisme en Katholicisme. Rede gehouden bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleeraar in de faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op vrijdag 11 october 1940.
ISBN: n.v.t.
Uitgever: J.H. Kok Kampen z.j. (=1940?).
Bijzonderheid: Softcover. Ingenaaid. Formaat: 16,5x25cm. Pg's. 48. Conditie: goed, best; omslag is wel ietwat bruinig.
Prijs: € 9,85
Meer info Prof.dr. G(errit).C(ornelis). Berkouwer (1903 - 1996).
Inaugurele rede van prof.dr. G.C. Berkouwer.
Vermaard protestants (Ger. Kerken in Nederland) theoloog.
Befaamd zijn de in 18 delen verschenen reeks Dogmatische Studien.
'Met het overlijden van prof.dr. G.C. Berkouwer is een maand na de dood van prof. Berkhof nu wederom een van de grootste theologen van het Nederlandse na-oorlogse protestantisme overleden. Evenals Berkhof verwierf ook hij zich zowel binnen als buiten zijn eigen kerk en land grote bekendheid.Zo ontving hij bijvoorbeeld een persoonlijke uitnodiging van de paus om als protestants waarnemer het tweede Vaticaans concilie (1962-1965) bij te wonen. En zijn theologie had niet alleen in Nederland grote invloed, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika en Australiƫ.
Berkouwer is vooral degene geweest die de theologie in de gereformeerde kerken uit haar zelfgekozen isolement van de jaren dertig heeft bevrijd. (...)'. Prof.dr. M.E. Brinkman, Een hartstochtelijk theoloog, Trouw 29.01.1996.
Zeldzaam.
Ook aanwezig krantenknipsels (ong. 18) inz. de persoon en de theoloog prof. dr. Berkouwer.
Zo bijv. een zevental overlijdensadvertenties; In Memoriams en impressies van zijn theologie.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.