Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Lombaerts, Herman, Jacques Maas en Jozef Wissink (redactie) - BEELD & GELIJKENIS. Inwijding, kunst en religie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lombaerts, Herman, Jacques Maas en Jozef  Wissink (redactie) - BEELD & GELIJKENIS. Inwijding, kunst en religie
Schrijver: Lombaerts, Herman, Jacques Maas en Jozef Wissink (redactie)
Titel: BEELD & GELIJKENIS. Inwijding, kunst en religie
ISBN: 9789021138527
Uitgever: Meinema Zoetermeer z.j. (= 2001).
Bijzonderheid: Softcover. Met foto's en afbeeldingen (in kleur en zw/w). Pg's. 244 en VIII. Conditie: goed tot best.
Prijs: € 11,85
Meer info Vriendenboek
'Aan dr. M. van den Berk bij zijn afscheid van de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht'.

'Dat "Theologie en Schoonheid' een minnend-parazijn, wordt vanuit de katholieke theologie-traditie reeds door Thomas van Aquino verdedigd. Naast het 'ware' en het 'goede' is immers ook het 'schone' een weg naar God.
Dat tegenwoordig de relatie tussen het religieuze en het kunstzinnige opnieuw sterk in de belangstelling staat, bewijst de grote toeloop naar tentoonstellingen van religieuze kunst. In dit verband wordt zelfs gesproken van een esthetisering van religie.
Kunstenaars lijken bij uitstek in staat mensen op hun verbeelding aan te spreken. Zij bieden 'grazige weiden' voor het betreden van de ruimte van het imaginaire.
De auteurs van het eerste deel van dit boek reflecteren op de relatie kunst en religie. Hierbij komen spannende vragen aan de orde, zoals: Verschillen religieuze en artistieke symboliseringen van aard? of: zijn artistieke symboliseringen op zijn minst ook religieus? Daarnaast laten theologen en specialisten op het gebied van de kunsten aan de hand van concrete werken zien op welke wijze deze kunstzinnige verbeeldingen de religieuze werkelijkheid oproepen'.
Een bundel met vele perspectieven.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.