Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Post, R.R. (prof.dr.). Hoogleraar aan de Universiteit van Nijmegen - Kerkelijke Verhoudingen i Nederland vóór de Reformatie. Van ong. 1500 tot ong. 1580.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Post, R.R. (prof.dr.). Hoogleraar aan de Universiteit van Nijmegen - Kerkelijke Verhoudingen i Nederland vóór de Reformatie. Van ong. 1500 tot ong. 1580.
Schrijver: Post, R.R. (prof.dr.). Hoogleraar aan de Universiteit van Nijmegen
Titel: Kerkelijke Verhoudingen i Nederland vóór de Reformatie. Van ong. 1500 tot ong. 1580.
ISBN: n.v.t..
Uitgever: Het Spectruim Utrecht/ Antwerpen MCMLIV (= 1954).
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in bordeaux-rode kunstlederen band, met goud-letterindruk (op de rug). Met stofomslag. Pg's. 571. Conditie: het boekblok is fraai, prachtig; de stofomslag is gescheurd en vertoont sporen van gebruik.
Prijs: € 18,95
Meer info 'Aan Zijne Eminentie Johannes Kardinaal de Jong mijn eerste leermeester in de Kerkgeschiedenis eerbiedig opgedragen'.
'De kritieke periode in de Nederlandse kerkgeschiedenis, het eerste driekwart van de zestiende eeuw, is nog nimmer het onderwerp geweest van systematische studie, althans niet voor wat betreft de bestaande toestand-
en in de oude Kerk. Daarom heeft nog niemand de vragen naar het dusgenoemd verval van de Kerk, en naar het religieus klimaat dat de Reformatie in Nederland aantrof, anders dan voorlopig kunnen beantwoorden. Men heft gissingen gemaakt, en op toevallig aanwezig materiaal algemene oordelen moeten gronden. Maar een werkelijk inzicht in de toenmalige situatie krijgt men uit de voorhanden studies niet.
Dit boek van de Nijmeegse hoogleraar Post geeft eindelijk wat zolang ontbrak. Opgebouwd in een minutieuze,

jarenlange bestudering van het uitgebreide, her en der gepubliceerde materiaal, geeft het voor de Kerk van
Noord-Nederland het volledigst denkbare - en voortreffelijk geordende - overzicht van alle gegevens die over de toestand der oude Kerk in de eeuw der Hervorming kunnen inlichten. (...)'.

Een standaardwerk in de tijdspanne zoals genoemd.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.