Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Koopmans, J. (dr./ds) - Toen stelde de Heere zich daar. Vier preeken uit I Samuel 1 - 3. (Serie: "De Kleine Sleutelreeks" No. 38)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Koopmans, J. (dr./ds) - Toen stelde de Heere zich daar. Vier preeken uit I Samuel 1 - 3. (Serie: "De Kleine Sleutelreeks" No. 38)
Schrijver: Koopmans, J. (dr./ds)
Titel: Toen stelde de Heere zich daar. Vier preeken uit I Samuel 1 - 3. (Serie: "De Kleine Sleutelreeks" No. 38)
ISBN: n.v.t.
Uitgever: D.A. Daamen 's- Gravenhage 1945
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Ingenaaid, Pg's. 48. Conditie: zeer goed, voortreffelijk goed
Prijs: € 9,75
Meer info Een citaat uit een van de preken (pg. 48).
' (...). Het goddelijk Woord verlangt niet uw instemming, maar uw bekeering, niet uw luisterlust, maar uw gehoorzaamheid, niet uw bewondering, maar uw geloof. (...)'.

Met een 'In Memoriam' (3 pg's.) van (ds.) K.H. Kroon.
Hij schrijft onder andere.
' (...). De vier preeken, die hier volgen, vormen niet de eenige nalatenschap, die hij ons achterliet. (...).
Wel vormen zij in zooverre een uitzondering, dat Dr. Koopmans altijd van schets preekte, doch juist een begin vakuitvoering had gegeven aan zijn plan om een aantal volledige preeken van zijn hand persklaar te maken.
Hij hield de hier uitgegevene in 1943, in den tijd toen de gruwel der "sterilisatie" der Jodn ons land verontreinigde
en tevens de beduchtheid van velen voor "ophitsing in de prediking" de gewetens verwarde. Met de bezonnenheid èn de onbevangenheid van Matth. 10:16 las hij het kerkvolk uit Schrift en belijdenis de vragen en beslissingen van onzen tijd voor, zonder krampachtige hunkering naar "actualiteit".
De wereld van profeten en apostelen, van kerkvaders en reformatoren wàs hem geen andere dan de huidige, waarin hij stond en predikte. Hij bewoog zich in beide met een gelijke gerichtheid, en lachte verleden met dezelfde oogen, als waarmee hij in het heden om zich heen zag. (...)'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.