Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Gaspar, Renaat - Op de vlucht voor de guillotine. Herinneringen van émigrés aan hun verblijf in de Republiek der Verenigde Nederlanden,1793-1795

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gaspar, Renaat - Op de vlucht voor de guillotine. Herinneringen van émigrés aan hun verblijf in de Republiek der Verenigde Nederlanden,1793-1795
Schrijver: Gaspar, Renaat
Titel: Op de vlucht voor de guillotine. Herinneringen van émigrés aan hun verblijf in de Republiek der Verenigde Nederlanden,1793-1795
ISBN: 9789057306716
Uitgever: WalburgPers z.pl.en z.j.
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Tekst met tekeningen, afbeeldingen etc. (zw/w).Pg's. 128. Conditie: zeer goed, best, optimaal
Prijs: € 6,75
Meer info 'Nederland heeft regelmatig zijn grenzen opengesteld voor allerlei vluchtelingen. Die werden hier gastvrij ontvangen en de geschiedschrijving heeft niet verzuimd onze tolerantie en hulpverlening te benadrukken.
Maar één groep asielzoekers heeft tot nog toe volstrekt geen aandacht gekregen: Fransien die de wijk moesten nemen voor de Terreur van de Franse Revolutie. Toch was ook hun lot weinig benijdenswaardig.
Omdat zij bijna negens welkom waren, trokken zij na verloop van tijd uit pure armoede van hot naar her.
De gelukkigen onder hen kregen werk als dansleraar, huisonderwijzer of gouvernante. Minder fortuinlijke vluch-
telingen, al waren zij van zeer hoge adel, konden alleen in zeer laaggewaardeerde beroepen aan de slag.
De marquise de Virieu was naaister en de marquise de Jumilhac werd wasvrouw. De duchesse de Quiche werkte als ziekenverzorgster en de comte de Caumont verdiende de kost als boekbinder.
Maar wanneer de Franse revolutionaire legers de Republiek binnenvalten - zo blijkt uit de memoires en de dagboeken van de vluchtelingen - moeten ze allemaal hals over kop zien weg te komen. Sommigen lukt dat niet: zij worden gearresteerd. Anderen trachten zich onvindbaar te maken: zij duiken onder. Weer anderen hebben meer geluk: zij ontsnappen, hoewel onder barre omstandigheden en met grote lichamelijke ontbering-en. Over hen allen handelt dit boek. Voor het eerst'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.