Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Plato (Gerard Koolschijn, gekozen en vertaald door) - PLATO SCHRIJVER. 1. Liefde 2. Onzekerheid 3. Rechtvaardiging 4. Verstarring. (Teksten gekozen en vertaald door Gerard Koolschijn). Serie: Ooievaar nr. 294.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Plato (Gerard Koolschijn, gekozen en vertaald door) - PLATO SCHRIJVER. 1. Liefde 2. Onzekerheid 3. Rechtvaardiging 4. Verstarring. (Teksten gekozen en vertaald door Gerard Koolschijn). Serie: Ooievaar nr. 294.
Schrijver: Plato (Gerard Koolschijn, gekozen en vertaald door)
Titel: PLATO SCHRIJVER. 1. Liefde 2. Onzekerheid 3. Rechtvaardiging 4. Verstarring. (Teksten gekozen en vertaald door Gerard Koolschijn). Serie: Ooievaar nr. 294.
ISBN: 9789035111721
Uitgever: Bert Bakker Amsterdam 1992, vijfde druk
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Garenloos. Pg's. 286. Conditie: goed, best
Prijs: € 4,95
Meer info ' Voorwoord
Plato heeft een dertigtal boeken geschreven: twee van meer dan vierhonderd pagina's over politieke onder-werpen, een tiental van rond de honderd pagina's en ongever vijftien die in omvang wisselen van ruim vijftig tot en kleine twintig bladzijden.
De meeste boeken hebben de vorm van een gesprek waarin Plato's leraar Socrates de centrale figuur is.
Het is onduidelijk in hoeverre de gesprekken historisch zijn. Over het algemeen wordt aangenomen dat Plato in zijn vroegste werk een beeld van Socrates geeft dat niet ver van de historische waarheid is verwijderd en later Socrates steeds meer zijn eigen opvattingen in de mond legt.
Of bepaalde ideeën nu afkomstig zijn van een historische Socrates of een historische Plato, Plato's werk zelf vertoont in elk geval een duidelijke eenheid. Het is vaak schitterend geschreven, oorspronkelijk, krachtig en zeer persoonlijk.
De schrijver is een vreemdeling op aarde en heeft een grote afschuw van het maatschappelijk bedrijf, vooral in de democratische geldeconomie. Tegelijk voelt hij zich geroepen te bewijzen dat hijzelf alle wereldproble-men zou kunnen oplossen, als de politieke macht maar aan hem werd gegeven. (...).
Alles draait voor hem om de vraag: "Hoe moet ik leven?' (...)'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.