Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Jansen Schoonhoven, E. (prof.dr./ds.) - Natuur en genade bij J.G. Hamann. De Magus van het Noorden (1730-1788). Dissertatie (handelseditie)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jansen Schoonhoven, E. (prof.dr./ds.) - Natuur en genade bij J.G. Hamann. De Magus van het Noorden (1730-1788). Dissertatie (handelseditie)
Schrijver: Jansen Schoonhoven, E. (prof.dr./ds.)
Titel: Natuur en genade bij J.G. Hamann. De Magus van het Noorden (1730-1788). Dissertatie (handelseditie)
ISBN: n.v.t.
Uitgever: G.F. Callenbach Nijkerk 1945
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in grijs-gekleurde linnen band. Met tekening/ portret (zw/w) van Hamann. Pg's. 335. Conditie: goed, best (de omslagen dragen sporen van gebruik).
Prijs: € 12,75
Meer info Prof.dr./ds. E(vert) Jansen Schoonhoven, Reeuwijk 11.01.1904 - Oegstgeest 04.02.1995.
Doctor theologiae R.U. Leiden 1945 (promotor prof.dr. J.N. Bakhuizen van den Brink).
Predikant in de Hervormde Gemeente Lichtenvoorde (1931), Eerbeek (1940) en Den Haag (1945).
' (...). Feitelijk was hij zich al tijdens zijn studie bij de bestudering van de geschriften van J.G. Hamann (1730-1788) sterk bewust geworden van de betekenis van de zendingswetenschap. Rondom de figuur van Hamann had zich een kleine internationale kring van specialisten gevormd, waaronder Jansen Schoonhoven zich mocht rekenen. Zijn dissertatie over Hamann is een eerste zoektocht naar de geheime sleutel om diens
gedachtenstroom te ontrafelen. Wat hem in Hamann boeide was diens pleidooi voor een omdogmatisch
christendom, maar vooral ook diens nadruk op de betekenis van IsraƤl in de Bijbel als missionair boek, waarin de ware humaniteit voor alle volken zichtbaar wordt gemaakt. Na zijn proefschrift bleef Hamann voor-
werp van studie. (...)' J. van Slageren, in: Biografisch Lexicon voor de Geswchiedenis van het Nederlandse Proterstantisme, dl. 5, pg. 288 ev.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.