Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Harnack, Adolf (prof.dr.). Ord. Professor der Kirchengeschichte in Giessen - LEHRBUCH DER DOGMENGESCHICHTE. Erster Band: Die Entstehung des Kirchlichen Dogmas. Serie: 'Sammlung Theologischer Lehrbücher Dogmengeschichte ...'

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Harnack, Adolf (prof.dr.). Ord. Professor der Kirchengeschichte in Giessen - LEHRBUCH DER DOGMENGESCHICHTE. Erster Band: Die Entstehung des Kirchlichen Dogmas. Serie: 'Sammlung Theologischer Lehrbücher Dogmengeschichte ...'
Schrijver: Harnack, Adolf (prof.dr.). Ord. Professor der Kirchengeschichte in Giessen
Titel: LEHRBUCH DER DOGMENGESCHICHTE. Erster Band: Die Entstehung des Kirchlichen Dogmas. Serie: 'Sammlung Theologischer Lehrbücher Dogmengeschichte ...'
ISBN: n.v.t.
Uitgever: Akademische Verlagsbuchhandlung von J.C.B. Mohr (Paul Siebeck) Freiburg I.B. 1886, eerste druk (!)
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in marmemotief band, met lederen rug en bandhoekjes, met goud-letterindruk. Pg's. I-XX + 696. Conditie: goed, zeer goed.
Prijs: € 17,85
Meer info 'Professor Doctor Karl Gustave Adolf (sinds 1914 von) Harnack (Tartu, 7 mei 1851 — Heidelberg, 10 juni 1930) was een Duitse theoloog en kerkhistoricus.
In 1886 publiceerde hij het eerste deel van zijn Lehrbuch der Dogmengeschichte (derde editie in drie delen 1894-1898). In dit werk beschrijft Harnack de opkomst van het dogma, waaronder hij het gezaghebbende doctrinaire systeem uit de vierde eeuw verstaat evenals de ontwikkeling hiervan tot en met de Reformatie. Hij was van mening dat het christendom in zijn vroegste ontwikkelingsfase zozeer verstrengeld was geraakt met de Griekse filosofie dat veel zaken die niet wezenlijk zijn voor het christendom in het uiteindelijke systeem waren terechtgekomen. Daarom zouden protestanten niet alleen vrij moeten zijn om het te bekritiseren, maar zelfs hiertoe verplicht zijn; voor een protestant kan er geen dogma bestaan.
Een verkorte uitgave verscheen in 1889 met als titel Grundriss der Dogmengeschichte (derde ed. 1898)'
Bron: Wikipedia.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.