Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Groot, J.M. de (drs.). Directeur Dordrechts Museum - Philip Kouwen. Overzichtstentoonstelling tekeningen, grafiek, schilderijen 1944-1996. Uitgave t.g.v. de overzichtstentoonstelling van werken van Philip Kouwen in het DordrechtsMuseum 29 maart t/m 2 juni 1998

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Groot, J.M. de (drs.). Directeur Dordrechts Museum - Philip Kouwen. Overzichtstentoonstelling tekeningen, grafiek, schilderijen 1944-1996. Uitgave t.g.v. de overzichtstentoonstelling van werken van Philip Kouwen in het DordrechtsMuseum 29 maart t/m 2 juni 1998
Schrijver: Groot, J.M. de (drs.). Directeur Dordrechts Museum
Titel: Philip Kouwen. Overzichtstentoonstelling tekeningen, grafiek, schilderijen 1944-1996. Uitgave t.g.v. de overzichtstentoonstelling van werken van Philip Kouwen in het DordrechtsMuseum 29 maart t/m 2 juni 1998
ISBN: n.v.t.
Uitgever: Dordrechts Museum Dordrecht z.j. (= 1998)
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Ingenaaid. Met reproducties (in kleur en zw/w) van onder meer het tentoongestelde werk. Formaat: 24x28cm. Het omslag heeft royaal overslaande flappen. Pg's. 64. Conditie: zeer goed, ultra-best.
Prijs: € 12,85
Meer info 'Ten geleide
Landschappen, figuurstudies, stadsgezichten en stillevens maken het - voornamelijk - getekende oeuvre uit van de kunstenaar Philip Kouwen. Hij kreeg tijdens de oorlogsjaren een grondige artistieke vorming aan de Rotterdamse Academie, waar A. Derkzen van Angeren een van zijn leraren was.
Van meet af aan is een sterke binding aan de Hollandse tekentraditie kenmerkend voor deze integere kunstenaar. Toch is zijn oeuvre heel persoonlijk, met een eigen handschrift, sfeer en karakter.
De tekeningen op deze expositie weerspiegelen een werkzaam leven van meer dan een halve eeuw en zijn van een hartverwarmende kwaliteit, perfectie en toewijding. Voor de eerste maal wordt het werk van Philip Kouwen in een overzichtstentoonstelling samengebracht. Naast tekeningen en grafiek zijn er waterverven, schilderijen, ontwerpen voor enkele monumentale opdrachten en grafische ontwerpen. Veel komt uit de col-lectie van van de kunstenaar zelf maar een aantal verzamelaars stond essentiƫle bruiklenen af. Ik wil hen hier gaarne voor dankzeggen.
Het Dordrechts Museum prijst zich tot slot gelukkig dit mooie en verrassend veelzijdig overzicht van het werk van Philip Kouwen te kunnen tonen.
Drs. J.M. de Groot, directeur Dordrechts Museum'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.