Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Stoke, Melis (Brill, W.G. (dr.)) - RIJMKRONIEK VAN MELIS STOKE. (Facsimile (fotomechanische/ ongewijzigde herdruk van 'Werken van het Historisch Genootschap, Nieuwe serie no. 40 & 42', Utrecht, 1885).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Stoke, Melis (Brill, W.G. (dr.)) - RIJMKRONIEK VAN MELIS STOKE. (Facsimile (fotomechanische/ ongewijzigde herdruk van 'Werken van het Historisch Genootschap, Nieuwe serie no. 40 & 42', Utrecht, 1885).
Schrijver: Stoke, Melis (Brill, W.G. (dr.))
Titel: RIJMKRONIEK VAN MELIS STOKE. (Facsimile (fotomechanische/ ongewijzigde herdruk van 'Werken van het Historisch Genootschap, Nieuwe serie no. 40 & 42', Utrecht, 1885).
ISBN: 9789061940043
Uitgever: Hes Utrecht 1983, herdruk
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in paars-gekleurd linnen band, met goud-letterindruk. Met stofomslag. Twee delen in één band. Pg's. I - XCVII en 290 + 380. Conditie: (als) nieuw, bijna perfect.
Prijs: € 33,85
Meer info 'Inleiding
(...). Dat Melis Stoke tijdens de regeering van Graaf Floris V zijne kroniek zoo ver voltooid heeft gehad, dat hij ze aan dezen vorst heeft kunnen opdragen, blijkt uit den aanhef van zijn geheele geschrift. Uit het feit dier opdracht bloijkt genoegzaam, dat de schrijver tot dien Graaf in zekere betrekking gestaan heeft, of laat ik lie-
ver zeggen, bij dien Graaf zekere betrekking heeft bekleed, en daarbij voor bevoegd gehouden is om den Graaf en de tijdgenooten in te lichten omtrent het regeeringsrecht en de oudste geschiedenis van het grafe-lijk geslacht. Het was voorzeker de Graaf, die hem den toegang verschafte tot de jaarboeken in het klooster van Egmond voorhanden. Door deze in den vorm der toenmaals voor ware geschiedenis gehouden ridder-romans uit het Latijn over te brengen, bereikte hij het beoogde doel. (...)'.

Uit een epiloog in dit boek:
'Wij voegen bij deze uitgave eenen photo-lithographischen afdruk van een autograaf van Melis Stoke.
Het is in het Archief van Zieriksee ontdekt, en de levendige belangstelling van den Burgemeester dier stad, den Heer Mr. J.P.N. Ermerins, heeft bezorgd, dat het, te Munchen door lichtafdruk en lithographie vermenig-
vuldigd, in genoegzaam aantal exemplaren verkrijgbaar is gesteld. (...)'.
Bijgebonden in dit boek.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.