Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Boyd Carpenter, W. (ds.) - Over Preeken en Predikanten. Met een voorwoord van Prof. S. Cramer, Amsterdam. (Vertaald door M.L. Deenik, Pred. te Irnsum (Friesland))

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Boyd Carpenter, W. (ds.) - Over Preeken en Predikanten. Met een voorwoord van Prof. S. Cramer, Amsterdam. (Vertaald door M.L. Deenik, Pred. te Irnsum (Friesland))
Schrijver: Boyd Carpenter, W. (ds.)
Titel: Over Preeken en Predikanten. Met een voorwoord van Prof. S. Cramer, Amsterdam. (Vertaald door M.L. Deenik, Pred. te Irnsum (Friesland))
ISBN: n.v.t.
Uitgever: De Erven Loosjes Haarlem 1896
Bijzonderheid: Paperback, softcover. Ingenaaid. Pg's. 189. Conditie: goed, wel met de gebruikelijk sporen van gebruik
Prijs: € 8,95
Meer info 'Eerste Hoofdstuk
Het preeken, dat is het onderwerp, waarover ik tot u ga spreken.
Het is een onderwerp, dat recht heeft op belangstelling, vooral van u, die het vooruitzicht hebt van eerlang tot het predikambt in de kerk van Christus te worden geroepen.
Er is eene uitdrukking, door een Engelsch staatsman gebezigd en die in haar tijd beroemd was. Hij sprak van de behoefte, die de staat had aan mannen van "licht en van leiding". Die uitdrukking beschrijft zeer juist het tweeledig doel van het werk des predikers. Ik behoef u nauwelijks te herinneren aan het onderscheid tusschen mannen van het licht en mannen van de leiding.
De man van het licht geeft ons wetenschap en waarheid, wier waarde geheel onafhankelijk is van hem, die ze geeft; maar de ander neemt de leidig wegens zekere innerlijke hoedanigheden, die werkzaam worden zoodra hij in aanraking met de menschen komt.
De taak van den man van het licht is de eene of andere waarheid te ontvouwen. Hij is het, die den kring van onze kennis uitbreidt en nieuw licht werpt op de duistere plekken in de wereld of in ons zelven.
Hij is een Columbus, die onze kennis van de geografie van onze wereldbol vermeerdert. (...).
venzo moet de prediker eene boodschap hebben, die licht brengt in menschenzielen. (...)'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.