Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Ben Chorin, Schalom - ... en schiep hen naar zijn beeld. Een Joodse visie op de lichamelijkheid van de mens. Oorspr. titel: "Der dreidimensionale Mensch in Bibel und Moderne". Vert. door: Thijs Booy.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ben Chorin, Schalom - ... en schiep hen naar zijn beeld. Een Joodse visie op de lichamelijkheid van de mens. Oorspr. titel: "Der dreidimensionale Mensch in Bibel und Moderne". Vert. door: Thijs Booy.
Schrijver: Ben Chorin, Schalom
Titel: ... en schiep hen naar zijn beeld. Een Joodse visie op de lichamelijkheid van de mens. Oorspr. titel: "Der dreidimensionale Mensch in Bibel und Moderne". Vert. door: Thijs Booy.
ISBN: 9789025940218
Uitgever: Ten Have z.pl. (= Baarn) en z.j. (= 1973)
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Pg's. 110. Conditie: zeer goed, best
Prijs: € 5,15
Meer info 'Wat betekent het mens-zijn vanuit joodse visie in vergelijking met de nieuw-testamentische boodschap?
Hoe verhouden zich lichaam en ziel? Welke betekenis heeft de lichamelijkheid van de mens, zijn driedimen-
sionaal zijn? Wat betekent het, dat de mens ook met zijn of met háár lichaam 'beelddrager van God' is?
En wat betekenen onsterfelijkheid en opstanding voor de mens van vandaag?
Ziedaar enkele vragen die Ben-Chorin in dit boekje aansnijdt. Hij komt daarbij tot boeiende uiteenzettingen, doordat hij het joodse en het christelijke geloof voortdurend met elkaar confronteert, en met grote helderheid over deze delicate en gecompliceerde problematiek schrijft.
Nu het thema van de lichamelijkheid van de mens en de relatie lichaam-ziel actueel zijn, niet alleen in de psychiatrie maar ook in de theologie, biedt dit boek belangrijk materiaal in het denken over 'de mens als beeld van God'.

Een studie van bijna een halve eeuw terug, maar o wat eigentijds (want de vragen die hier aan de orde komen, zijn ook vandaag ook onze vragen).
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.