Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Tolstoj, L.N. - Iwan de Dwaas. En andere Volksvertellingen. Vertaald door J. Brandt en Dr. D.C. Hesseling. Serie: Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur o.l.v. Jhr. dr. N. van Suchelen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tolstoj, L.N. - Iwan de Dwaas. En andere Volksvertellingen. Vertaald door J. Brandt en Dr. D.C. Hesseling. Serie: Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur o.l.v. Jhr. dr. N. van Suchelen
Schrijver: Tolstoj, L.N.
Titel: Iwan de Dwaas. En andere Volksvertellingen. Vertaald door J. Brandt en Dr. D.C. Hesseling. Serie: Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur o.l.v. Jhr. dr. N. van Suchelen
ISBN: n.v.t.
Uitgever: Wereldbibliotheek-Vereniging z.pl. (= Amsterdam) 1929
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Ingenaaid. Pg's. 135. Conditie: boekblok: uitstekend; het omslag is beschadigd, expl. de rug; van de achterzijde is een hoekje geknipt
Prijs: € 6,95
Meer info 'EEN WOORD VOORAF
Graaf L.N. Tolstoj, de Russische schrijver, die door zijn werken "Oorlog en Vrede", "Anna Karenina", "Opstan-
ding", e.a. - maar vooral ook door zijne leer, over heel de wreld bekend is geworden, dankt zijn populariteit in Rusland zelf voor geen gering deel aan zijne, in de jaren '80, geschrevene "Volksvertellingen", waarvan wij hier een keuze den lezer aanbieden.
Tolstoj heeft in deze vertellingen, in eenvoudigen volksstijl geschreven, zijn ideeën en wereldbeschouwing, duidelijk doen uitkomen.
In "Iwan de Dwaas" - het grootste van den bundel - laat de schrijver zijne, schijnbaar dwaze, hoofdfiguur Iwan een rijk stichten op den grondslag, gelijk Tolstoj dien algemeen wenscht. De eenvoudige, gezonde maatschappelijke toestanden, welke in dit rijk heerschen, dragen een bijna ideaal karakter. Bij alle liefde tot den naaste en afschuw van bloedvergieten, bestaat daar toch een kernachtig en rechtvaardig beginsel:
"Wie eelt aan de handen heeft, kan aan tafel gaan; wie dit niet heeft, krijgt de kliekjes", m.a.w.:
Wie werkt mag eten; wie niet werkt, krijgt "uit genade" wat anderen willen missen.
Eene der mooiste vertellingen is:
"De Drie Grijsaards", leerende, dat, als de mensch bidt, het niet op de woorden aankomt, mits het bidden geschiede uit vroomheid en innerlijken drang. (...)'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.