Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Rotzetter, Anton (dr.) - Clara van Assisi. De eerste franciscaanse vrouw. Oorspr. titel: "Klara van Assisi. Die erste franziiskanische Frau". Uit het Duits vertaald door Lutgart Debroey en Pol Swinnen, o.f.m.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rotzetter, Anton (dr.) - Clara van Assisi. De eerste franciscaanse vrouw. Oorspr. titel: "Klara van Assisi. Die erste franziiskanische Frau". Uit het Duits vertaald door Lutgart Debroey en Pol Swinnen, o.f.m.
Schrijver: Rotzetter, Anton (dr.)
Titel: Clara van Assisi. De eerste franciscaanse vrouw. Oorspr. titel: "Klara van Assisi. Die erste franziiskanische Frau". Uit het Duits vertaald door Lutgart Debroey en Pol Swinnen, o.f.m.
ISBN: 9789025725730
Uitgever: Altiora Averbode/ J.H. Gottmer Haarlem z.j. (= 1993)
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Garenloos. Pg's. 369. Conditie: puntgaaf, want: nieuw
Prijs: € 7,45
Meer info Iets uit/ over dit boek.
'De laatste decennia is ons inzicht in de middeleeuwse maatschappij en mentaliteit drastisch veranderd, en ook over Clara (1193/1194 - 1253) en het ontstaan van haar orde zijn veel nieuwe gegevens verzameld.
Het wachten was op een wetenschappelijk verantwoorde biografie van de heilige Clara waarin de nieuwste opvattingen zijn verwerkt. Dank zij Anton Rotzetter, die de franciscaanse geschiedenis door en door kent en die in dat kader de laatste jaren vooral aandacht heeft besteed aan Clara, is deze biografie er nu, op de achthonderdste verjaardag van haar geboorte. Rotzetter laat getuigen en bronnen aan het woord en schetst achtergronden, invloeden en diepere oorzaken. Hij plaatst alle gegeven in de historische context van Clara's tijd om ze vervolgens aan een kritische interpretatie te onderwerpen. Revolutionair is de manier waarop hij Clara uit de schaduw van de heilige Franciscus haalt en haar helemaal los van hem bestudeert.
Dit omvangrijke en bnoeiende werk schildert ons aldus een levensecht beeld van de grote en lichtende Clara van Assisi, de eerste franciscaanse vrouw. Tegelijkertijd werpt het ook nieuw licht op Franciscus van Assisi en de tijd waarin hij leefde. Een boek dat beschouwd mag worden als een standaardwerk!

Anton Rotzetter, capucijn, is doctor in de theologie,; hij werd geboren in 1939, woont in Altkirch (Zwitserland),
doceert franciscaanse theologie en spiritualiteit en heeft meer dan twintig boeken over theologische onder-
werpen gepubliceerd'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.