Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Dubois, Simone - Belle van Zuylen 1740-1805. Leven op afstand

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dubois, Simone - Belle van Zuylen 1740-1805. Leven op afstand
Schrijver: Dubois, Simone
Titel: Belle van Zuylen 1740-1805. Leven op afstand
ISBN: n.v.t.
Uitgever: Europese Bibliotheek Zaltbommel 1970, derde druk
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in zwartkleurige-kunstlederen band, met goudletter-indruk. Met afbeeldingen, illustraties en tekeningen (afgedrukt op gecoat papier). Met stofomslag. Pg's. 231. Conditie: zeer goed, best
Prijs: € 8,75
Meer info Iets uit/ over dit boekwerk.
'Belle van Zuylen is in Nederland alleen maar een naam, maar geen levende werkelijkheid, want zij schreef in het Frans en kreeg na haar huwelijk bekendheid onder de naam Madame de Charrière. Alleen haar novellen "De Edelman" en "Caliste" zijn in het Nederlands vertaald. Belangrijker nog dan haar gepubliceerde werken zijn de brieven die zij aan haar talrijke correspondenten schreef, onder wie Constant d' Hermanches, James Boswell, Benjamin Constant en Henriette L' Hardy de belangrijkste waren. Door de uitgave van een deel van deze brieven kent Mme de Charrière een postume literaire roem.
En nog steeds blijkt haar stijl zo weinig aan tijd of moede gebonden, dat zij ook in onze dagen modern aan-
doet.
In dit boek is gepoogd een levendig portret van de zo universele schrijfster op te roepen, voornamelijk aan de hand van uittreksels uit haar brieven. Tevens raadpleegde de schrijfster vele, vooral buitenlandse archieven.
De schrijfster, Simone Dubois, geboren te Gent en getrouwd met de Nederlandse schrijver Pierre H. Dubois, werkte voor Franse literatuur mee aan verschillende tijdschriften, w.o. Literair Paspoort en de Vlaamse Gids.
Zij publiceerde bijdragen in enkele dagbladen en tijdschriften'.

Bijgevoegd de bespreking/ recensie van de roman 'De liefde dus' (roman over Belle van Zuylen) van de
schrijfster Joke J. Hermsen
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.