Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Miskotte, K.H. (prof.dr./ds.). (Verzorgd door Dr. A. Geense, Dr. H. Stoevesandt - VERZAMELD WERK 2. Karl Barth inspiratie en vertolking: inleidingen, essays, briefwisseling

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Miskotte, K.H. (prof.dr./ds.). (Verzorgd door Dr. A. Geense, Dr. H. Stoevesandt - VERZAMELD WERK 2. Karl Barth inspiratie en vertolking: inleidingen, essays, briefwisseling
Schrijver: Miskotte, K.H. (prof.dr./ds.). (Verzorgd door Dr. A. Geense, Dr. H. Stoevesandt
Titel: VERZAMELD WERK 2. Karl Barth inspiratie en vertolking: inleidingen, essays, briefwisseling
ISBN: 9789024222346
Uitgever: J.H. Kok Kampen 1987
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in blauwkleurige linnen band, met goudletter-indruk (rug en voorplat). Met stofomslag. Pg's. 554. Conditie: nieuw (= boekblok), stofomslag ietwat verkleurd en lichte beschadiging
Prijs: € 10,95
Meer info Professor doctor/dominee Kornelis Heiko Miskotte, Utrecht 23.09.1894 - Voorst 31.081976.
Predikant in de Nederlandse Hervormde Kerk in de Gemeenten C(K)ortgene (1921), Meppel (1925), Haarlem (1930) en Amsterdam (1938).
Promoveerde in 1932 aan de Rijksuniversiteit in Groningen - bij prof.dr. W.J. Aalders)
Van 1945-1959 (emeritaat) was hij kerkelijk hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Leiden; hier doceerde hij dogmatiek, ethiek, kerkrecht en zendingswetenschap.
Na zijn emeritaat vestigde hij zich in Voorst (in de pastorie waar ook ds. H.J. de Groot als predikant van de Gemeente aldaar woonde).

Iets uit/ over dit Verzameld Werk.
'Het oeuvre van K.H. Miskotte is zo veelomvattend, dat een uitgave van 'Verzameld Werk' alleen een selectie kan bieden. Gekozen is voor een opzet van (voorlopig) zes delen onuitgegeven of moeilijk toegankelijk werk en vier delen herdruk van bekende uitgaven.
Miskotte is meer dan een leerling van K. Barth, hij was een originele interpreet in het moderne cultuurleven en een medegetuige en medestander in dec strijd tegen de totalitaire ideologie van het nazisme (dr. A.J. Rasker).
Actueel blijven met name zijn vertolking van de zin van het Oude Testament en zijn worsteling met atheïsme en nihilisme. Daarmee verbonden is het feit, dat hij met zijn dissertatie "Het wezen der Joodsche religie" aan het begin stond van een weg van herkenning tussen jodendom en christendom. Bij dit alls stond zijn theologische bezinning steeds in dienst van de prediking, die in zijn existentie van vitaal belang was'.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.