Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Koole, J.L. (prof.dr./ds.) - JESAJA 53. Serie/ reeks "Verkenning en Bezinning". Tweede Jaargang nr. 4/ maart 1969/ Geschriften over de verhouding van de kerk en het Joodse vol.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Koole, J.L. (prof.dr./ds.) - JESAJA 53. Serie/ reeks "Verkenning en Bezinning". Tweede Jaargang nr. 4/ maart 1969/ Geschriften over de verhouding van de kerk en het Joodse vol.
Schrijver: Koole, J.L. (prof.dr./ds.)
Titel: JESAJA 53. Serie/ reeks "Verkenning en Bezinning". Tweede Jaargang nr. 4/ maart 1969/ Geschriften over de verhouding van de kerk en het Joodse vol.
ISBN: n.v.t.
Uitgever: J.H. Kok Kampen 1969
Bijzonderheid: Brochure-vorm. Geniet. Pg's. 31. Conditie: zeer goed, best (met stempel 'Gesaneerd')
Prijs: € 8,75
Meer info Iets uit/ over deze brochure (pg. 11).
'(...). Als men niet beter wist, zou men eraan twijfelt of Jes. 52 vs. 13-15 wel bij Jes. 53 behoort; het staat immers in verschillende hoofdstukken. Nu, aan dit laatste moet men niet teveel belang hechten.
Onze indeling in hoofdstukken dateert pas uit de tijd van de Middeleeuwen. Een oudere verdeling, die in de joodse Bijbel voorkomt, begint juist niet met 53:1, maar met 52:13.
En er is alle reden toe, althans hier aan deze joodse indeling de voorkeur te geven.
Dat de slotverzen van Jes. 52 bij Jes. 53 behoren, blijkt namelijk hieruit, dat Jes. 52: 13-15 samen met
Jes. 53:11-12 als 't ware de envelop vormt 53: 1-10. Wie het Oude Testament wat grondiger bestudeert, vindt zo'n "envelopstruktuur", zoals men het wel noemt, telkens terug. Men ziet dan, dat een bepaald Bijbelgedeelte begint met een gedachte, die al vooruitwijst naar het slot ervan. (...)'.

Ook aanwezig van prof. Koole (in de reeks "Verkenning en Bezinning"):
"Tenach of Oud Testament?. De Bijbel van Israël in het geloof van de Christelijke Kerk"
J.H. Kok Kampen 1967.
Nr. 1/ maart 1967.
Conditie: zeer goed, best
€ 8,75
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.