Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Kalma, J.J. (ds.). Samensteller. - REPERTORIUM FRIESLANDS VERLEDEN. Overzicht van tijdschriftartikelen de Friese geschiedenis betreffende.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kalma, J.J. (ds.). Samensteller. - REPERTORIUM FRIESLANDS VERLEDEN. Overzicht van tijdschriftartikelen de Friese geschiedenis betreffende.
Schrijver: Kalma, J.J. (ds.). Samensteller.
Titel: REPERTORIUM FRIESLANDS VERLEDEN. Overzicht van tijdschriftartikelen de Friese geschiedenis betreffende.
ISBN:
Uitgever: In opdracht van het Bestuur van het "Fries Genootschap van Geschied-, Oudheid- en Taalkunde". Uitgegeven door A. Jongbloed c.v. Leeuwarden 1955
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Ingenaaid. Pg's. 416. Conditie: goed, best; de omslag ietwat verbruind.
Prijs: € 9,95
Meer info Iets uit de inhoud van dit Friese-teksten-verzamelboek.
'VOORWOORD
Bij de voorbereiding van de herdenking van het 125-jarig bestaan, dat het Fries Genootschap in 1952 gevierd heeft, werd het plan geopperd een klapper op "De Vrije Fries" als feestgeschenk te maken.
Ondergetekende zou zich hiermee belasten. Al spoedig kwam echter een groter plan ter tafel. Voor ieder, die enigszins terzake kundig is, was het immers duidelijk, dat ook de "Friesche Volksalmanak" niet echt worden vergeten. De schrijvers uit de vorige eeuw leverden aan beide jaarboek hun kopie en vaak bevatte het ene tijd-
schrift aanvullingen op het andere.
Dit zelfde geldt echter ook, speciaal voor de 20ste eeuw, van de tijdschriften, die in het Fries verschenen:
Sljucht en Rjucht, It Heitelân, en later: Frysk Jierboek en It Beaken.
Zo groeide het plan een repertorium van de Friese tijdschriften te maken, waarbij speciaal de studie der Friese geschiedenis de nadruk moest krijgen. Het is bekend, dat er ook aan een taalkundig repertorium gewerkt wordt, dat, naar wij hopen, straks ons werk zal kunnen aanvullen, zoals omgekeerd dit naslagwerk de filologen mis-
schien kan dienen. (...).

J.J.K.'
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.