Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Wright, Tom (prof. dr.) - JEZUS EN HET EVANGELIE VAN JUDAS. De ontdekking van een oud manuscript en de betekenis ervan voor vandaag. Oorspr. titel: "Judas and the Gospel of Jesus". Vertaling: Dorienke de Vries

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wright, Tom (prof. dr.) - JEZUS EN HET EVANGELIE VAN JUDAS. De ontdekking van een oud manuscript en de betekenis ervan voor vandaag. Oorspr. titel: "Judas and the Gospel of Jesus". Vertaling: Dorienke de Vries
Schrijver: Wright, Tom (prof. dr.)
Titel: JEZUS EN HET EVANGELIE VAN JUDAS. De ontdekking van een oud manuscript en de betekenis ervan voor vandaag. Oorspr. titel: "Judas and the Gospel of Jesus". Vertaling: Dorienke de Vries
ISBN: 9789023921967
Uitgever: Boekencentrum Zoetermeer z.j. (= 2007)
Bijzonderheid: Softcover, paperback. Garenloos/ gelijmd. Pg's. 113. Conditie: puntgaaf, want: nieuw
Prijs: € 7,25
Meer info Iets uit de inhoud van deze studie.
'De manuscripten die Stephen Emmel en Ludwig Koenen op 15 mei 1983 in een halfduister hotelkamertje in Genève te zien krijgen, zijn van uitzonderlijk historisch belang. De documenten zijn bewaard in drie schoenendozen, verpakt in oude kranten.Onder de documenten bevindt zich het 'Evangelie van Judas', een oorspronkelijk tweede-eeuwse gnostische tekst over het leven van Jezus en zijn discipelen, met een hoofdrol voor Judas Iskariot. Opmerkelijk hierin is dat Judas niet wordt afgeschilderd als schurk of verrader, maar juist als een vroom en gelovig man, die tégen zijn wil deed wat Jezus van hem verlangde: hem verraden aan de Romeinen.

Internationaal erkend theoloog en historicus Tom Wright, die het manuscript een spectaculaire archeologische vondst noemt, onderzoekt in dit boek of dit evangelie de werkelijke feiten over Jezus en Judas presenteert. Hij bespreekt daartoe nauwkeurig de inhoud van het document en weegt de historische waarde ervan, en legt uit wat de gnostiek uit de tweede eeuw inhield. Steeds vergelijkt hij het Evangelie van Judas zorgvuldig met de evangeliën van het Nieuwe Testament en andere vroege bronnen. Op heldere en indringende wijze weet hij duidelijk te maken dat de christenen uit de eerste eeuwen hun leven niet gaven omdat ze het evangelie van Judas (of Thomas) hadden gelezen, maar dat van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes'.

Prof.dr. N.T. Wright is nieuwtestamenticus aan de Universiteit van Oxford en daarnaast bisschop van Durham. Hij heeft meer dan dertig boeken over het Nieuwe Testament op zijn naam staan.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.