Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Rahner S.J., Karl (prof.dr.) - MINISTER CHRISTI. Meditaties over het priesterschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rahner S.J., Karl (prof.dr.) - MINISTER CHRISTI. Meditaties over het priesterschap
Schrijver: Rahner S.J., Karl (prof.dr.)
Titel: MINISTER CHRISTI. Meditaties over het priesterschap
ISBN:
Uitgever: Paul Brand Hilversum 1968
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingenaaid, in groen-kleurige imitatie-lederen band, met goudletter-indruk (rug). Met stofomslag. Pg's. 247. Conditie: (als) nieuw
Prijs: € 12,85
Meer info Professor doctor Rahner S.J., geb. 1904 - over. 30.03.1984.
Een van de invloedrijkste theologen van het Tweede Vaticaans Concilie. Pleitbezorger van een kerk die zich verantwoordt tegenover de kritische vragen van christenen en niet-christenen.
Rahner wil als theoloog iets te zeggen hebben op de problemen van mensen van zijn tijd.
Spreken over God kan niet zonder spreken over mensen in hun concrete situatie.
Rahner heeft veel geschreven, vooral artikelen, over uiteenlopende onderwerpen als Schrift en traditie, het kerkelijk ambt, of 'een humane maatschappij en de kerk van morgen'.

Iets uit de inhoud vanuit dit bijzondere boek.
'Tegenwoordig hebben vele priesters pijnlijke indruk dat hun dienst en hun ambt ontmythologiseerd moeten worden, strenger moeten worden afgemeten aan de opvatting van het nieuwstestament omtrent de 'presbyter' van een gemeente. Als het erom gaat het priesterschap te zien als "dienst" en niet als voorrecht en volmacht,
het ambt te begrijpen vanuit de gemeente, vanuit de kerken niet omgekeerd; als het erom gaat allereerst het priester-zijn te ervaren als broederlijk leven te midden van die broeders in Christus die 'leken' heten en niet in eerste aanzet reeds als de autoritatieve 'herder' die schapen weidt; zich gedragen te weten door hergeloof, de hoop en de liefde van allen in de kerk, en samen met allen dezelfde last van het aangevochten geloof en van de radeloosheid vanher bestaan te dragen en bitter te doorrijden - dan is zo'n ontmythologisering van de 'clericus' alleen maar heilzaam ...
Maar ondanks alle noodzakelijke ontklerikalisering van het priesterschap blijft het nu eenmaal zo, dat er 'voor-
gangers' zijn en moeten zijn, die een opdracht hebben die niet de opdracht van iedereen en van allen is.
Dit blijft, zelfs als het ooit zover zou komen, dat deze gevolmachtigde dienst in de kerk geen beroep in burger-lijke zin meer zou betekenen. Daarom mag en moet er gesproken worden over het priesterschap in de katholieke kerk' (citaat uit het 'VOORWOORD' '.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.