Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kalára.


 

Blijker, B.J. - Verzwegen verhalen / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Blijker, B.J. - Verzwegen verhalen / druk 1
Schrijver: Blijker, B.J.
Titel: Verzwegen verhalen / druk 1
ISBN: 9789070812119
Uitgever: Hameland Pers
Bijzonderheid: 2001, 1e druk, paperback, in zeer goede staat
Prijs: € 3,00
Meer info B.J. Blijker was een van de velen die in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland moesten werken. Over die tijd hebben betrokkenen lang niet gesproken; je werd er op aangekeken dat je 'voor de moffen had gewerkt'. Om zijn verhalen uit de oorlogstijd niet verloren te laten gaan, doet de schrijver nu eindelijk een boekje open over die tijd.

'Verzwegen verhalen' is geen verzetsroman en vooral ook geen heldenepos. De schrijver was in de oorlog een heel gewone jongeman, die net als iedereen in zijn omgeving als enig doel had zo goed mogelijk de oorlog door te komen. Hij was 18 jaar toen hij werd aangewezen voor werk in Duitsland en daarom ontslagen uit zijn toenmalige functie. Als zoon uit een straatarm steuntrekkersgezin kon hij dan ook al gauw geen kant meer op. Hij vertelt ver de kantoorbaan die hij kreeg in Stuttgart, zijn collega's, de bombardementen op de stad.... Maar dit boek gaat ook over volwassen worden, kameraden en de eerste liefde. Toen de schrijver na de bevrijding weer terugkeerde naar Nederland viel hem evenals zijn lotgenoten hier een kille ontvangst ten deel. Hij hervatte zijn oude leven en zweeg over zijn jaren in Duitsland. Tot nu toe.
Boek bekijken

Kalára uit Lisserbroek

particulier
Beste kopers, nadat ik uw bestelling heb ontvangen zal ik u altijd eerst een mail sturen met daarin het verzoek de verzendkosten + de prijs van het boek over te maken. De verzendkosten voor een boek dat door de brievenbus past bedragen over het algemeen € 4,25. Voor grotere/dikkere boeken geldt dat deze verzonden kunnen worden via een DHL service punt, verzendkosten rond de € 4,- euro afhankelijk van gewicht en afstand. Verzending via de pakketpost van Postnl kan ook, verzendkosten € 6,95.
Met vriendelijke groet,
Anneke van Gijzen
Boekwinkeltje Kalára
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.