Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kantelberg.


 

Uittenbogaard, Bert; Janine Jeuring; Erika Ensing - Stap voor stap / 2: Een methode om ouders en jongeren te begeleiden bij opvoedingsvragen (leeftijdsgroep 6-12 jaar)

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Uittenbogaard, Bert; Janine Jeuring; Erika Ensing
Titel: Stap voor stap / 2: Een methode om ouders en jongeren te begeleiden bij opvoedingsvragen (leeftijdsgroep 6-12 jaar)
ISBN: 9789066653252
Uitgever: SWP
Bijzonderheid: 2000, ringband met omslag, in nieuwstaat, 109 blz
Prijs: € 15,00
€ 4,85
Meer info De Stap-voor-stapmethode is een handige en efficiënte werkwijze om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Een beroepskracht (bijv. een leraar, maatschappelijk werker of sociaal-pedagogisch hulpverlener) geeft deze ondersteuning door het stellen van vragen en het ordenen van informatie. Het gaat dan niet om intensieve hulpverlening bij ernstige problemen, maar om ondersteuning bij vaak voorkomende probleemsituaties in de dagelijkse praktijk van het omgaan met kinderen. In het algemeen zullen bij lichte pedagogische problemen twee gesprekken van een uur voldoende zijn om ouders zoveel steun te bieden dat ze de opvoeding weer aankunnen. Zo kan een niet gespecialiseerde beroepskracht - na zich in deze methode te hebben ingewerkt - in korte tijd preventieve steun bieden bij een breed spectrum aan opvoedingsproblemen. In dit tweede deel van Stap voor stap gaat het om zeven onderwerpen, waarover ouders van kinderen van 6 tot 12 jaar zich vaak zorgen maken: agressie en vandalisme, gedeprimeerdheid en lusteloosheid, gepest worden, allerlei vormen van nervositeit, seksualiteit, slaapproblemen en (on)afhankelijkheid. De auteurs, twee sociaal-pedagogisch hulpverleners en een orthopedagoog, zijn beroepshalve betrokken bij diverse sectoren van Jeugdzorg en hebben affiniteit met pedagogische preventie.
Boek bekijken

Kantelberg uit Marknesse

zakelijk
- boeken die vóór 15.00 uur worden besteld worden dezelfde dag zonder voorafgaande mededeling verzonden;
- omdat verzending uiterlijk de volgende dag plaatsvindt ontvangt u geen bericht meer van ons;
- er hoeft niet vooraf betaald te worden; de rekening zit bij het boek ingesloten; er kan ook vooraf met i-Deal betaald worden (niet voor het buitenland);
- er worden geen verpakkings- en handlingskosten in rekening gebracht; u betaalt alleen de portokosten extra;
- portokosten voor België t/m 2 kg 8,95; voor bestellingen uit andere landen ontvangt u eerst een mededeling met de portokosten.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.