Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Katalyse.


 

Jack Gregg - The Cosmos Economy, the Industrialization of Space

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jack Gregg - The Cosmos Economy, the Industrialization of Space
Schrijver: Jack Gregg
Titel: The Cosmos Economy, the Industrialization of Space
ISBN: 9783030625689
Uitgever: Springer Nature Switzerland AG
Bijzonderheid: 2021, 313 pag, paperback, ZGAN
Prijs: € 17,50
Meer info Het leven op aarde is niet makkelijk. De meeste planten en dieren zijn voortdurend gewikkeld in een moeizaam gevecht om te overleven. Veel mensen leven vandaag de dag nog in armoede, klimatologische veranderingen leiden tot massale verhuizingen en niemand kan uiteindelijk aan de dood ontsnappen. Daarom zal iedereen tijdens het korte bestaan alles uit de kast willen halen om er het beste van te maken. Zou het niet een grote vooruitgang zijn als we in de ruimte zouden kunnen wonen en werken? Is daar niet veel meer winst te behalen dan hier op aarde? Liggen hier geen uitdagende kansen voor investeerders, ondernemers en vooruitziende individuen?
In dit boek laat organisatiedeskundige Jack Gregg zien hoe het mogelijk zou zijn om de ruimte te exploiteren. Niet bepaald een nieuwe ontwikkeling, erkent hij, want in feite is de ruimte-economie al lang geleden van start gegaan: ‘Het is er al tientallen jaren, ontwikkelt gestaag nieuwe technologieën en creëert nieuwe markten.’ Concreet gaat het hierbij om: weersvoorspellingen, GPS navigatie systemen, winning van nieuwe materialen, grensverleggende productieprocessen, wereldwijde communicatieprocessen, innovaties op het gebied van gezondheid en farmacie en het monitoren van landbouwgewassen.
Het boek stelt dat het economisch gebruik van de ruimte niet eenvoudig is. De grootste vijand voor de mens in de ruimte is juist die ruimte: een gevaarlijke omgeving, zonder infrastructuur, zonder netwerk van leveranciers en bovendien nog geen consumenten onder handbereik. Gregg schrijft vervolgens over de mogelijkheden om zo goed mogelijk de ruimte te exploiteren.
Boek bekijken

Katalyse uit 's Hertogenbosch

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.