Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kloof Antiquariaat.


 

Haneveld, G.T. & P.C. van Royen. - Vrij van zichtbare gebreken : de medische zorg bij de Nederlandse zeemacht in de negentiende eeuw.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Haneveld, G.T. & P.C. van Royen.
Titel: Vrij van zichtbare gebreken : de medische zorg bij de Nederlandse zeemacht in de negentiende eeuw.
ISBN: 9789067075213
Uitgever: Amsterdam : De Bataafsche Leeuw, 2001. Paperback. 398 pp. Ills. (Bijdragen tot de Nederlandse marinegeschiedenis., Kleine serie, 4). Conditie: goed
Bijzonderheid: Conditie: goed. HISTORY
Prijs: € 12,00
€ 5,50
Meer info - Ondanks het feit dat zeelieden de naam hebben van ijzer te zijn, kan het toch gebeuren dat ze ziek worden. Zeelieden op de oorlogsvloot lopen natuurlijk nog veel meer risico's op allerlei lichamelijke ongemakken. Door de aard van het werk is de aanwezigheid van een geneeskundige aan boord een absolute noodzaak. Immers, midden op zee staan geen ziekenhuizen. In de negentiende eeuw voltrokken zich in de Nederlandse zeemacht ingrijpende veranderingen. De gehele organisatie van de marine veranderde trouwens. De vijf admiraliteiten uit de tijd van de Republiek werden samengesmeed tot één zeemacht. De werkingssfeer van de Nederlandse zeemacht zou zich niet meer beperken tot de Europese wateren. Ook de West- en Oost-Indische zeeën, het voormalig operatiegebied van de West- en Oost-Indische Compagnie, moesten door de marine worden bediend.
Boek bekijken

Kloof Antiquariaat

zakelijk

Kloof Antiquariaat uit Amsterdam

Logo Kloof Antiquariaat

ALLEEN VERZENDING MOGELIJK - Mailorder only.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.