Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kloof Antiquariaat.


 

Laan, Antonius Menno van der. - Weerspannigheid en delinquentie : een toetsing van Shermans "defiance"-theorie als een algemene verklaring voor de averechtse werking van sanctioneren.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Laan, Antonius Menno van der.
Titel: Weerspannigheid en delinquentie : een toetsing van Shermans "defiance"-theorie als een algemene verklaring voor de averechtse werking van sanctioneren.
ISBN: 9789058500892
Uitgever: Nijmegen : Wolf Legal Publishers, 2004. Paperback. 280 pp. Proefschrift Rijksuniversiteit Groningen. With a summary in English. Conditie: goed
Bijzonderheid: Conditie: goed. RECHT
Prijs: € 15,00
€ 5,50
Meer info - Wie een bankoverval pleegt, krijgt een straf. Dat geldt ook voor winkeldieven, relschoppers en mensen die anderen mishandelen. Maar hebben sancties opgelegd door politie of justitie altijd het gewenste effect? Nee, zegt de defiance-theorie van Lawrence Sherman. Sterker: onder bepaalde omstandigheden hebben sancties juist een averechts effect. Ze veroorzaken weerspannigheid, wat zich onder meer uit in meer delicten. Promovendus André van der Laan toetste Shermans ideeën in theorie en praktijk en kwam tot de conclusie dat de defiance-theorie in het algemeen niet houdbaar is. Shermans theorie zegt in een notendop dat een overtreder na een straf (sanctie) opnieuw en vaker in de fout gaat. In het theoretisch deel van zijn proefschrift ontleedt Van der Laan wat hij noemt het reactiemodel van Sherman. Daar tegenover plaatst hij een nauwkeuriger uitgewerkt en genuanceerder ontwikkelingsmodel. Eenmaal tevreden over zijn eigen, uitgebreidere formulering van Shermans theorie, is Van der Laan beide modellen gaan toetsen aan de praktijk.
Boek bekijken

Kloof Antiquariaat

zakelijk

Kloof Antiquariaat uit Amsterdam

Logo Kloof Antiquariaat

ALLEEN VERZENDING MOGELIJK - Mailorder only.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.