Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kringloop Kampen.


 

Noë, Frank - Ja, dát was lekker! Koken in de jaren vijftig en zestig

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Noë, Frank - Ja, dát was lekker! Koken in de jaren vijftig en zestig
Schrijver: Noë, Frank
Titel: Ja, dát was lekker! Koken in de jaren vijftig en zestig
ISBN: 9789492821010
Uitgever: Het Zwarte Schaap
Bijzonderheid: 2018, 80pp, Gebonden, als nieuw
Prijs: € 9,50
Meer info Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klokslag zes waren het aardappels, vlees en groente die op tafel kwamen. Buiten de deur eten, deed toen bijna niemand. Nou ja, bij de "Chinees' misschien, al haalden we die liever af.
En toch… hier en daar bestaat er een enigszins nostalgisch verlangen naar het eten van toen. Want waar wordt er nog een Russisch ei geserveerd? Wie kookt er zelf nog griesmeelpap? En wordt er nog ergens ragout in Sint-Jakobsschelpen opgediend? Ja, dát was lekker! geeft recepten en schetst sfeerbeelden van onze vaderlandse eetcultuur van zo'n zeventig, zestig jaar geleden.
Boek bekijken

Kringloop Kampen uit Kampen

zakelijk

Logo Kringloop Kampen

NB. Wanneer u niet binnen 3 dagen een reactie van ons heeft, kan het zijn dat onze mail in uw spambox is terechtgekomen! Kijkt u daar dan even.De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Die proberen we natuurlijk zo laag mogelijk te houden. De volgende verzendkosten gelden uitsluiten voor verzending binnen Nederland.: Een brievenbuspakje •Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm kost 4,15. Een zwaarder of groter pakje versturen wij in principe met TNT post en de kosten van verzending daarvoor is 6,95. Boeken boven de 50 euro versturen wij aangetekend. Zelf ophalen kan natuurlijk ook. Mail of bel dan wel even van te voren, dan kunnen wij de bestelling klaar leggen.Verzenden naar het buitenland kan natuurlijk ook tegen de gelden tarieven.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.