Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kunstboeken online.


 

Kooten, T. van / Bloemheuvel, M. - Odile Redon en tijdgenoten / hommes de valeur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kooten, T. van / Bloemheuvel, M. - Odile Redon en tijdgenoten / hommes de valeur
Schrijver: Kooten, T. van / Bloemheuvel, M.
Titel: Odile Redon en tijdgenoten / hommes de valeur
ISBN: 9789074453257
Uitgever: Waanders, Uitgeverij
Bijzonderheid: 2002, 383pp
Prijs: € 14,00
€ 6,95
Meer info In het Parijs van de tweede helft van de 19e eeuw werkte een aantal kunstenaars, in de schaduw van het Impressionisme, aan interessante oeuvres. Het werk van Henri Fantin-Latour en Odilon Redon, maar ook van tijdgenoten en leermeesters, wordt in deze publicatie voor het voetlicht gebracht. Zowel de zichtbare als de gedroomde wereld wordt door deze kunstenaars verbeeld; dromerige feeën en nimfen, maar ook donkere en onheilspellende monsters, geesten en andere fantasierijke figuren bevolken de voorstellingen. Daarnaast komen ook traditionelere onderwerpen als landschappen, stillevens en portretten voor, in de stijl van de op dat moment belangrijke stroming van het Realisme.
Het Kröller-Müller Museum heeft een prachtige en omvangrijke collectie van het werk van bovengenoemde kunstenaars, die in deze publicatie wordt ontsloten. Helene Kröller-Müller, de stichter van het museum, heeft reeds in het begin van de twintigste eeuw een belangrijke groep werken verzameld van Fantin-Latour en Redon. Daarnaast was zij geïnteresseerd in tijdgenoten en verwierf dan ook werken van Charles Méryon, Constantin Guys, Rodolphe Bresdin, Félix Bracquemond, Eugène Carrière, Pierre Puvis de Chavannes, Theodule Ribot, Antoine Vollon, Philippe Rousseau, Alphonse Legros, François Bonvin en Théophile-Alexandre Steinlen.
In de publicatie gaat een kort essay over elke kunstenaar vooraf aan zeer gedetailleerde informatie over het werk en korte beschrijvingen van de voorstelling. Elk werk wordt afgebeeld. Diepgaand wetenschappelijk onderzoek ligt ten grondslag aan dit boek.
Boek bekijken

Kunstboeken online

particulier

Kunstboeken online uit Rotterdam

Logo Kunstboeken online

De (kunst) boeken worden binnen 3 dagen naar u toe gestuurd.
Bij bestelling kunt u ook makkelijk en snel met Ideal betalen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.