Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Kunstconsult Boeken.


 

Buijsen, Edwin - Haagse schilders in de Gouden Eeuw, Het Hoogsteder Lexicon van alle schilders werkzaam in Den Haag 1600-1700

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Buijsen, Edwin
Titel: Haagse schilders in de Gouden Eeuw, Het Hoogsteder Lexicon van alle schilders werkzaam in Den Haag 1600-1700
ISBN: 9789040092954
Uitgever:
Bijzonderheid: In prachtige nieuwstaat, Nederlands Hardcover Druk: 1 januari 1998 376 pagina's
Prijs: € 35,00
€ 4,95
Meer info Aan de Haagse schilderkunst in de 17de eeuw is tot nu toe weinig aandacht besteed. Toch werkten in deze stad bekende meesters als Abraham van Beijeren, Jan van Goyen, Melchior d'Hondecoeter, Paulus Potter, Jan van Ravensteyn, Jan Steen en Adriaen van de Venne.
Dankzij de gunstige afzetmarkt voor schilderijen in de 17de eeuw groeide Den Haag uit tot een trefpunt van vooraanstaande schilders.
In dit rijk geïllustreerde boek komen de 35 belangrijkste schilders in levendige beschrijvingen aan de orde. In een drietal inleidende essays worden het schildersmilieu en het koperspubliek belicht tegen de achtergrond van de geschiedenis van Den Haag. Een geïllustreerde index van alle schilders die tussen 1600-1700 in Den Haag werkzaam waren, vormt het laatste deel van dit belangrijke boek, Een feest van kleur, een boeiende beschrijving van een gouden periode en een onmisbaar naslagwerk en lexicon voor de expert.
Boek bekijken

Kunstconsult Boeken

zakelijk

Kunstconsult Boeken uit Amstelveen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.