Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lees lezer leest.


 

Markx, Serge. - VAN COHEN TOT WIEGEL. Een eeuw Amsterdam.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Markx, Serge. - VAN COHEN TOT WIEGEL. Een eeuw Amsterdam.
Schrijver: Markx, Serge.
Titel: VAN COHEN TOT WIEGEL. Een eeuw Amsterdam.
ISBN:
Uitgever: René de Milliano, Alkmaar 2016.
Bijzonderheid: Softcover met flappen, 128 pp., In nieuw staat. Geïllustreerd.
Prijs: € 10,00
€ 4,95
Meer info Ophalen in Jorwert kan ook.
In dit boek zijn 23 prominenten aan het woord: politici, kunstenaars, trendsetters, opiniemakers, journalisten. Niet altijd in Amsterdam geboren, niet altijd in Amsterdam gebleven, maar allemaal met Amsterdam in het hart.
Deze bundeling van interviews die Serge Markx maakte voor de Westkrant en Ons Amsterdam voert ruim tien jaar terug in de tijd en bijna honderd jaar in het collectieve geheugen.
De interviews zijn gehouden in een periode van ruim tien jaar waarin het geloof in de multiculturele samenleving afkalfde en omsloeg in bezorgdheid om de open samenleving. Een decennium van conflict, waarbij een nieuw evenwicht nog niet in zicht is. Het oudste, met Maarten van Roozendaal, verscheen in 2003, een jaar voor de moord op Theo van Gogh, onder de bijna profetische kop ‘Een stad is een explosieve toestand’. In het jongste, uit november 2014, herbeleeft toenmalige burgemeester Job Cohen die historische dinsdag 2 november van de moord op Van Gogh in het licht van de uitspraken van deze spraakmakende criticus.
De herinneringen van de geïnterviewden beslaan een periode van bijna een eeuw oral history. Via de crisis en de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw, de twintigjarige stadsoorlog, 9/11 en de moord op Van Gogh wordt de war on terror en het huidige islamiseringsdebat bereikt. Een boek voor iedereen met hart voor Amsterdam en voor de open samenleving.
Boek bekijken

Lees lezer leest uit Jorwert

particulier

Logo Lees lezer leest

OPHALEN VAN BOEKEN IN JORWERT KAN ALTIJD.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.