Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Leesluis.


 

Zandstra, Evert - Het grote appèl

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zandstra, Evert - Het grote appèl
Schrijver: Zandstra, Evert
Titel: Het grote appèl
ISBN:
Uitgever: N.V. De Arbeiderspers, Amsterdam, 1951
Bijzonderheid: Gebonden (zonder stofomslag), 354 bladzijden. Omslag iets verkleurd, enkele roestvlekjes op de snede.
Prijs: € 2,50
Meer info Op het Friese water, in de Friese venen, laat Evert Zandstra zijn roman 'Het Grote Appèl' spelen, die begint als een familieroman van geslacht op geslacht, maar eindigt met de opkomst van het socialisme. Het is het socialisme in zijn romantische fase, — er zijn tal van historische gegevens en figuren in verwerkt, maar het meedoen is nog een avontuur, geen politiek, en men kent zijn tegenstanders van aangezicht tot aangezicht; het zijn de bazen, niet de abstractie Kapitalisme.
Bovendien ontstaat dit alles in zo'n geïsoleerde streek op een bodem van uitbuiting weliswaar, maar ook van tradities en eigen volkskarakter en gehechtheid aan het land.
Het is duidelijk dat de schrijver beide elementen, de eigenaardige karakters van de mensen, en de grote gebeurtenis van hun "bevrijding" heeft willen verweven in de figuur van Worp, de zelfstandige en eigenzinnige, die verder of helderder ziet dan de anderen. Hoewel romanpersonages makkelijk iets vaags krijgen wanneer zij te zeer in de grote lijnen van een verhaal zijn opgenomen, is het hem toch gelukt, de sfeer op te roepen van een boeiend en nog nabij verleden.
Boek bekijken

Leesluis uit Nuis

zakelijk

Logo Leesluis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.