Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Leonardo.


 

Max Dendermonde - Een blauwe maandag op aarde

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Max Dendermonde - Een blauwe maandag op aarde
Schrijver: Max Dendermonde
Titel: Een blauwe maandag op aarde
ISBN:
Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum
Bijzonderheid: Voor € 2,00 thuisbezorgd in regio Dijk en Waard en Alkmaa - Paperback 402 pagina's in goede conditie. Lichte leesvouwtjes van rug.
Prijs: € 4,00
Meer info E en blauwe maandag op aarde is een histori- sche roman over de recente Nederlandse ge- schiedenis. Een belangrijk tijdsdocument dat speelt van het midden van de jaren dertig tot aan het midden van de jaren zestig. Het behandelt het voorspel van de Tweede Wereldoorlog, de oor- log zelf en de verwarrende jaren daarna, met als centrale vraag: hoe goed of hoe fout was de gemid- delde Nederlander tijdens deze laatste oorlog?

Deze vraag stelt zich ook de hoofdpersoon van het boek, de provinciale hotelhouder Leonard Jellinck. Iedere maandag bezoekt de 50-jarige Jellinck de stad die hij liefheeft: Amsterdam. Ogenschijnlijk is hij een plezier zoekende buitenman die zijn zaken terloops afdoet en van de ene vreemde situatie in de andere verzeild raakt. Maar stukje voor stukje le- ren we Jellinck kennen als een man die ordening zoekt in zijn bestaan, die in het reine probeert te komen met zijn verleden.

MAX DENDERMONDE is een van onze produk- tiefste en meest veelzijdige schrijvers. Van zijn ro- man De Wereld Gaat Aan Vlijt Ten Onder versche- nen 25 drukken. Ook zijn laatste roman (1986) De Bekentenis Van Beth Nobbe werd spoedig na ver- schijning herdrukt, en wordt nu al klassiek genoemd. Behalve romans, sonnetten- en verhalen- bundels schrijft Max Dendermonde - die een on- stuitbare zwerver is documentaires over Neder- land (zoals Zuiderzee en Insight Holland) en reis- verslagen (Amerika Door De Achterdeur).

Uitgeverij Het Spectrum
Boek bekijken

Leonardo

particulier

Leonardo uit Broek op Langedijk

Logo Leonardo

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.