Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel lezen.muziek.


 

Tollebeek, Jo (hoofdredacteur) - Belgie, een parcours van herinnering Deel 1 en 2 samen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tollebeek, Jo (hoofdredacteur) - Belgie, een parcours van herinnering Deel 1 en 2 samen.
Schrijver: Tollebeek, Jo (hoofdredacteur)
Titel: Belgie, een parcours van herinnering Deel 1 en 2 samen.
ISBN: 9789035133044
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 2008, Gebonden, 460 + 512 pagina's. In uitstekende staat. Nederland in 20e eeuw gratis erbij.
Prijs: € 29,00
€ 6,50
Meer info België bestaat. Het bestaat in een koning, een hoofdstad, een vlag en een volkslied, een parlement, een democratie, twee met elkaar twistende bevolkingsgroepen. Maar het bestaat vooral in de herinnering, in alles wat met de plek ‘België’ vroeger en nu is geassocieerd.
In België, een parcours van herinnering gaan meer dan vijftig auteurs op zoek naar de plaatsen waar België ‘het meest bestaat’. Zij schrijven over de redenen waarom deze plaatsen zo belangwekkend zijn geworden, over de herdenkingen en de vieringen die de herinnering er levendig houden, over de emoties die deze plaatsen oproepen.
De auteurs gaan op zoek naar de plaatsen van het verleden, van Bouillon tot Coburg. Zij bezoeken de plaatsen waar de expansie van het land nog steeds voelbaar is, van het koloniale museum in Tervuren tot het Atonium. Zij vervolgen hun parcours langs de plaatsen waar het land tweedracht en crisis heeft gekend: de Kapellekensbaan van Louis Paul Boon, de gesplitste universiteit van Leuven, de kazerne in Mechelen vanwaar de joden werden weggevoerd. Zij eindigen hun reis in de plaatsen waar de charme van België regeert, in Brugge bijvoorbeeld, of in de Brusselse Marollenwijk.

Het boek “Plaatsen van herinnering, Nederland in de twintigste eeuw”, hardcover, 558pp in nieuwstaat, er gratis bij.
Boek bekijken

lezen.muziek uit Mierlo

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima. Eenmaal per week kunnen boeken ook in Geulle worden opgehaald.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.