Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lilith.


 

Westerman Holstijn A.J. - Streven en waarneming bij paranoide psychosen --(Proefschrift beide delen + toegevoegd stellingen-vel)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Westerman Holstijn A.J. - Streven en waarneming bij paranoide psychosen   --(Proefschrift beide delen + toegevoegd stellingen-vel)
Schrijver: Westerman Holstijn A.J.
Titel: Streven en waarneming bij paranoide psychosen --(Proefschrift beide delen + toegevoegd stellingen-vel)
ISBN:
Uitgever: J.H.de Bussy, Amsterdam,
Bijzonderheid: 1929, 1e druk, Deel I: xii,178 blz. /.Deel II: vii,262 blz. Originele stevig papieromslag. Op blz 178 van 1e deel een oude zilvervis-vraatgang (zie foto) / Enigszins scheefgelezen, uiteinden van de rug iets gerafeld. Verder een aantrekkelijk
Prijs: € 80,00
Meer info Psychoanalytisch Woordenboek: “..Westerman Holstijn, A.J. (1891-1980)
Zenuwarts en psychoanalyticus Toon Westerman Holstijn heeft grote invloed uitgeoefend op het psychoanalytische leven in Nederland, zowel voor als na de Tweede Wereldoorlog. Nadat hij in 1919 zijn artsendiploma had behaald in Leiden was hij daar twee jaar assistent bij prof. Jelgersma en werd lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse* en tevens medeoprichter van de Leidse Vereniging voor Psychoanalyse. Deze laatste vereniging was een lossere club van Leidse jongeren rond prof. Jelgersma. Aansluitend vertrok hij naar Amsterdam – daar zou hij de rest van zijn leven blijven wonen en werken – en ging werken aan het instituut Liébeault bij Van Renterghem en Van der Chijs. Na de dood van Van der Chijs opende hij een privépraktijk. In 1929 promoveerde hij tot doctor in de geneeskunde bij Jelgersma met wie hij altijd op goede voet is gebleven. Beiden waren de zoon van een predikant en ervan overtuigd dat psychologie biologie was, zoals stelling I van de promovendus luidde.”
Boek bekijken

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

Beste Boekenliefhebber
Fijn dat u een kijkje neemt in ons boekwinkeltje Lilith in Den Bosch.
Wij reageren altijd zo snel mogelijk op bestellingen. Heeft u binnen drie dagen geen reactie van ons ontvangen dan is onze nota mogelijk in uw spam-box (ongewenste email) geland.
We streven naar zo goed mogelijke beschrijvingen van de boeken. Kleine onvolkomenheden als potloodmarkeringen of namen en stempels van vorige eigenaren worden niet altijd vermeld. Wilt u zekerheid over de kwaliteit van een boek, dan kunt u ons daarover mailen. Op verzoek sturen we extra foto's.
Voor boeken die als brievenbuspakket binnen Nederland kunnen worden verstuurd bedragen de verzendkosten 3,85 euro (PostNL) Verzenden van boeken binnen Nederland per pakketpost kost 7,70 euro. Wilt u kiezen voor een andere besteldienst, laat het ons weten. Ophalen van boeken is mogelijk na afspraak.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.