Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Limburgensia.


 

Roy Ladurie, E. le - Montaillou een ketters dorp in de Pyreneeen 1294-1324

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Roy Ladurie, E. le - Montaillou een ketters dorp in de Pyreneeen 1294-1324
Schrijver: Roy Ladurie, E. le
Titel: Montaillou een ketters dorp in de Pyreneeen 1294-1324
ISBN: 9789035113282
Uitgever: Ooievaar Pockethouse
Bijzonderheid: 1993, paperback (18e druk) In prima staat
Prijs: € 4,50
€ 4,85
Meer info Begin veertiende eeuw onderwierp de Inquisitie een afgelegen bergdorp in de Pyreneeën aan een grondig onderzoek. Dat dorp, Montaillou, telde niet meer dan zo'n 250 inwoners, voornamelijk boeren en herders.

Jaques Fournier, de ambitieuze bisschop van Pamiers die het later zelfs tot paus in Avignon bracht, leidde het onderzoek. Doel was de uitbanning van de ketterij, speciaal die van de Katharen of Albigenzen. De zwervende herders van Montaillou, die hun kudden afwisselend in de bergen en in de Spaanse vlakten lieten grazen, verspreidden de dwaalleer en vormden dus een gevaar. Geen ketter was meer veilig voor deze middeleeuwse Maigret, die zijn slachtoffers meer liet vertellen dan ze eigenlijk kwijt wilden., Alle dorpsgeheimen legde hij bloot, alles werd genoteerd: het intieme leven van de herder en vrijbuiter Pierre Maury, het ongeremde liefdesleven van de gewetenloze dorpspastoor, ketter en verklikker tegelijk, de licht ontvlambare hartstocht van burchtvrouwe Béatrice de Planissoles.
Boek bekijken

Limburgensia uit Roggel

particulier

Logo Limburgensia

Op mijn boekenplankje Limburgensia bij Boekwinkeltjes worden boeken over met name Limburgse geschiedenis en cultuur aangeboden.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.