Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Liroboek.


 

Fasseur, Cees - Wilhelmina

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Fasseur, Cees
Titel: Wilhelmina
ISBN: 9789025418571
Uitgever: Olympus - 4e druk, 2003.
Bijzonderheid: Paperback, 644pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,95
€ 6,25
Meer info : Krijgshaftig in een vormeloze jas //

Meer dan honderd jaar geleden besteeg de achttienjarige Wilhelmina de troon. Nederland lag aan haar voeten. Queen Pretty Face werd ze wel genoemd. Zij zou een halve eeuw koningin blijven. Wilhelmina - De jonge koningin, het eerste deel van haar biografie, beschrijft de jeugd en de opvoeding van de jonge prinses, haar bewogen huwelijk met de Duitse hertog Hendrik en haar persoonlijk invloed op het regeringsbeleid tot het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Veel nieuwe historische gegevens worden voor het eerst in deze biografie onthuld. Cees Fasseur kon zonder enig voorbehoud gebruik maken van het persoonlijk archief van Wilhelmina en Hendrik. Het resultaat is een origineel, intiem, sprankelend en meeslepend geschreven portret van Wilhelmina en haar tijd.//


Alle boeken

0

Bestellen
In dit tweede deel van zijn biografie over Wilhelmina (1880-1962), dat de periode na de Eerste Wereldoorlog tot aan haar dood behandelt, begint de Leidse historicus Fasseur met een verhandeling over Wilhelmina's 'vlucht' op 13 mei 1940. Daarmee zet hij meteen de toon voor het boek: een verdediging van Wilhelmina's handelen. De Tweede Wereldoorlog krijgt verreweg de meeste ruimte, ook de beschrijving van het interbellum is in feite ondergeschikt gemaakt aan wat er in '40-'45 gebeurde. Het beeld dat Fasseur van Wilhelmina schetst, is niet wezenlijk nieuw: stoer en standvastig. Hij weet er wel een menselijker tint aan te geven doordat hij (als eerste en voorlopig enige) gebruik kon maken van brieven die Wilhelmina in de Tweede Wereldoorlog aan haar dochter Juliana stuurde. Dat Fasseur vooral bezig is het imago van Wilhelmina op te poetsen, blijkt ook uit de felle manier waarop hij criticasters de mond probeert te snoeren. Dat neemt niet weg dat deze biografie, met een aantal vooral zwartwitillustraties en een portret van Wilhelmina op de omslag, een absolute must is. Met uitgebreide literatuurlijst, notenapparaat, archiefoverzicht en register.
Boek bekijken

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.