Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Liroboek.


 

Post, Doeke - De dood komt steeds later

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Post, Doeke
Titel: De dood komt steeds later
ISBN: 9789021142708
Uitgever: Meinema - 1e druk, 2010.
Bijzonderheid: Paperback, 185pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,95
€ 4,85
Meer info : het einde van het leven in discussie //

Door de hoge vlucht die de geneeskunde heeft genomen, is onze levensverwachting aanzienlijk toegenomen. Als gevolg zijn de aantallen chronisch zieke patiënten en dementerenden fors gestegen. Soms is zelfs het lijden van mensen groter geworden omdat er zoveel behandelingsmogelijkheden zijn. Maar hoewel we steeds ouder worden, is de grootste zekerheid nog altijd dat er een einde aan ons leven komt. Op een gegeven moment moeten we accepteren dat het einde van het leven daar is. En wie neemt dan de beslissing om met de behandeling te stoppen?


Doeke Post behandelt in dit boek de vele en grote vragen die zich voordoen rond het einde van het leven. Hij wil de discussie stimuleren over het geven van een volmacht aan een vertrouwd persoon, die in de geest van de patiënt niet alleen beslissingen neemt over het soort behandeling, maar ook over de beëindiging van het leven. //

Recensie(s) :
De auteur is oud-huisarts en emeritus hoogleraar sociale geneeskunde. Uit eigen ervaring kent hij de problemen rond het levenseinde. Hij stelt dat, ondanks de vooruitgang op medisch gebied, het leven nog altijd eindig is. Zijn stelling is dat je voorbereid moet zijn op omstandigheden rond dat levenseinde, bijvoorbeeld door het aanwijzen van een gemachtigde. Hij gaat in op ethische aspecten van de dood bij het jonge kind, de oude mens - al dan niet met Alzheimer - en de terminale patient. Het boek is gebaseerd op eerdere artikelen, onder andere in Trouw verschenen. Het levert een goed leesbaar boek over medische ethiek op, gericht op een breed publiek, uitgaand van een christelijke levensovertuiging, maar zonder deze nadrukkelijk te poneren. Er is een korte literatuurlijst toegevoegd.
Boek bekijken

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.