Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Liroboek.


 

Nooteboom, Cees - Een lied van schijn en wezen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Nooteboom, Cees
Titel: Een lied van schijn en wezen
ISBN: 9789029531412
Uitgever: De Arbeiderspers - 5e druk, 1995.
Bijzonderheid: Hardcover boek met stofomslag, 84pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
€ 4,85
Meer info Helen Bentley de eerste vrouwelijke president van Amerika, is op staatsbezoek in Oslo, waar ze de festiviteiten rondom de nationale feestdag zal bijwonen. Maar dan wordt een vreselijke ontdekking gedaan; de president is uit haar suite verdwenen, ze is ontvoerd.
Yngvar Stubø leidt het onderzoek naar de ontvoering en wordt daarbij terzijde gestaan door Warren Scifford van de FBI, geen onbekende voor Stubø’s vrouw Inger Johanne.
De twee mannen komen een vijand op het spoor die machtiger is dan ze ooit konden vrezen: een man die zijn internationale netwerk van stromannen gebruikt om de grootste terroristische aanval op Amerika sinds 11 september 2001 te plannen.
Inger raakt persoonlijk bij het conflict betrokken als ze onverwacht in contact komt met de ontvoerde president. De vrouwen zullen moeten samenwerken om de geesten uit hun verleden te verslaan en zo hun eigen levens en die van het Amerikaanse volk te redden. //

Recensie(s) :
In deze opvallend sierlijke novelle wordt een spel gespeeld met de fictie, het basiselement van de romankunst. De hoofdpersoon, een Nederlandse schrijver, ziet in zijn verbeelding via enkele attributen zijn romanfiguren ontstaan, bouwt ze uit tot karakters met onderlinge relaties en plaatst ze in een ruimte (Sofia, Rome) en een tijd (1879). Tot zover bevindt de lezer zich op vertrouwd terrein. Vervolgens echter blijkt dat de schrijver zich niet meer kan losmaken van zijn creatie, dat hij zelf "romanfiguur" wordt en zelfs een rol gaat spelen in de gedachtewereld van een der hoofdpersonen. Deze geraffineerd geschreven novelle, die eigenlijk over "de tijd" handelt, vereist enige intellectuele inspanning, maar vormt tevens een waar esthetisch genoegen. Verzorgde gebonden editie.
Boek bekijken

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.