Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Geel, Rudolf - Verleidingen / Verhalen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Geel, Rudolf - Verleidingen / Verhalen.
Schrijver: Geel, Rudolf
Titel: Verleidingen / Verhalen.
ISBN:
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheid: 1e druk 1985. 171 pp. In nieuwstaat!
Prijs: € 3,70
€ 4,00
Meer info Samenvatting
'Genadebrood', het langste van de vijf in Verleidingen gebundelde verhalen, sluit overigens op een intrigerende manier bij De ambitie aan. In zekere zin mag het er zelfs als een commentaar op worden geziem. Het beschrijft de geschiedenis van een ouder wordende docente op een universiteit, die met haar jongere vriendin op vakantie gaat. Daar lijkt zij voor haar leven soelaas te vinden bij het enige waarnaar zij nooit verlangde: een man.

Het eeuwige conflict tussen verlangen en werkelijkheid plaatst ook de figuren in de andere verhalen voor verleidingen van verschillende aard. 'Het leven is echt overal hetzelfde' laat de vrouw om wie zich het verhaal 'Sirenenzang' afspeelt in een nagelaten brief weten. Uitgerekend deze conclusie zal geen der andere personages willen onderschrijven. Geel tekent zijn figuren met grote precisie, in de van hem bekende glasheldere stijl. Misschien nog opvallender is het mededogen waarmee hij hen benadert, en de ingehouden humor waarmee hij hun emotionele werkelijkheid des te beklemmender gestalte geeft.
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.