Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Polak, C. - Verloren vrouw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Polak, C. - Verloren vrouw
Schrijver: Polak, C.
Titel: Verloren vrouw
ISBN: 9789050001564
Uitgever: Vassallucci
Bijzonderheid: 1999, 160 pp. Nieuw.
Prijs: € 8,45
€ 4,00
Meer info Verloren vrouw speelt in het begin van de jaren zeventiger, in de tijd van de vrije liefde, de tijd waarin alles kan en mag. Plaats: een riant grachtenhuis waarin negen mensen wonen. Tussen hen spelen zich - schijnbaar lichtvoetig en onbewogen - wisselende liefdesverhoudingen af. Fanny bewoont met haar man Mendel en hun zoontje Serge de tweede verdieping van het huis. Het verhaal plugt in wanneer zij eind twintig, begin dertig is. Door haar ogen volgen we, vier beslissende weken lang, de levens van de huisbewoners. In tegenstelling tot de anderen lijkt Fanny niet in staat iets aan de loop der gebeurtenissen te veranderen en vaart willoos mee op de `adem van het huis die ieder die over de drempel stapt vergiftigt'.

Parallel met het verhaal van partnerruil, vernedering en onmacht speelt de mythe van de zonnegod Ra tijdens zijn eindeloze reis door de onderwereld. Gelijktijdig met hem lijkt Fanny in de onderwereld van het grachtenhuis te zijn afgedaald. Langzaamaan wordt duidelijk waar haar machteloosheid vandaan komt. Die wordt zichtbaar in de kleine pentekeningen die ze, teruggetrokken in haar zolderkamer, maakt en in de flashbacks naar haar jeugd.
Maar het zich láten onderdrukken, haar gebrek aan verzet en eigen initiatief slaan door naar een ander uiterste en leiden uiteindelijk tot een niet meer tegen te houden wraakneming.
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.