Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Foden, G. - De laatste koning van Schotland / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Foden, G. - De laatste koning van Schotland / druk 1
Schrijver: Foden, G.
Titel: De laatste koning van Schotland / druk 1
ISBN: 9789035119208
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1e druk 1998, 349pp, Paperback / softback. Nieuw.
Prijs: € 15,00
€ 4,25
Meer info De Schotse Nicholas Garrigan werkt als tropenarts in de binnenlanden van Oeganda. op een dag wordt zijn hulp ingeroepen als dictator Idi Amin bij een werkbezoek een ongelukje heeft gehad. De onschuldige kwetsuur is snel verholpen, maar enkele maanden later ontvangt Garrigan een officieel schrijven: hij is aangesteld als lijfarts van Zijne Excellentie.

De laatste koning van Schotland is Garrigans getuigenis van de gruwelijke bloei en dramatische ondergang van Amins schrikbewind - en van zijn redenen om ondanks alles in dienst van Zijne Excellentie te blijven: de angst, de fascinatie, en de perverse genegenheid die hemzelf nog het meest bevreemdt. Waarom werd juist hij Amins geneesheer en voetveeg, vertrouweling en slaaf? Waarom bleef hij zijn artseneed trouw terwijl hij als geen ander de kans had om het monster te doden?

Met De laatste koning van Schotland - een van de vele eretitels die Idi Amin zichzelf gaf - schreef Ciles Foden een adembenemend romandebuut op basis van historische feiten. Het verhaal van de arts die als toeschouwer moreel betrokken raakt bij de excessen van de dictator is spannend, huiveringwekkend, scherp geobserveerd, verbijsterend geestig - en bovenal ademt het de geur van Afrika.
Boek bekijken