Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Jong, L. de - Het Koninkrijk der Nederlanden in de tweede wereldoorlog / druk 1 / Mei '40

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jong, L. de - Het Koninkrijk der Nederlanden in de tweede wereldoorlog / druk 1 / Mei '40
Schrijver: Jong, L. de
Titel: Het Koninkrijk der Nederlanden in de tweede wereldoorlog / druk 1 / Mei '40
ISBN:
Uitgever: Staatsuitgeverij
Bijzonderheid: 1e druk 1970. Gebonden, linnen met stofomslag. 488 pag. Bevat vele originele foto's en illustraties. Omslag heeft lichte gebr.sporen. Boek is ongelezen, in uitstekende staat.
Prijs: € 12,50
€ 4,00
Meer info Met de eerste Duitse troepen trokken op 10 mei 1940 ook de eerste Duitse bestuursambtenaren ons land binnen. Zij waren militairen. Dat was uitvloeisel van de regelingen die de Duitse legerstaf met Hitlers machtiging in detail uitgewerkt had sinds begin oktober 1939 de eerste plannen voor een offensief tegen Nederland ontworpen waren. Hitler had het voornaamste op 9 mei 1940, aan de vooravond dus van de invasie, samengevat in een decreet dat bepaalde dat de bezette delen van Nederland, met die van Belgiƫ, Luxemburg en Frankrijk, onder militair bestuur geplaatst zouden worden; hoogste Duitse autoriteit in ons land werd dan de bevelhebber van de legergroep (Heeresgruppe B) waartoe de twee Duitse legers behoorden die daags daarna onze grenzen zouden schenden: General oberste van Bock.
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.