Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Gerritsen, Rein - Een filosoof in de bajes

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gerritsen, Rein - Een filosoof in de bajes
Schrijver: Gerritsen, Rein
Titel: Een filosoof in de bajes
ISBN: 9789491693243
Uitgever: ISVW Uitgevers
Bijzonderheid: 2014, 250pp, paperback met flappen. Boek is nieuw.
Prijs: € 6,00
€ 4,00
Meer info Samenvatting
De Nederlandse filosoof Rein Gerritsen zat vast wegens het plegen van een bankoverval. Dertig jaar later staat hij aan de wieg van de forensische filosofie, het vakgebied dat de gedachten achter ons strafrechtsysteem en het gevangeniswezen bestudeert. In deze verzameling columns staat de vraag centraal: hoe konden onze gevangenissen verworden tot hogescholen voor criminaliteit, tot plekken waar we onze geesteszieken wegstoppen, waar gedetineerden systematisch worden getreiterd en waar ieder perspectief op een normaal burgerleven als sneeuw voor zon verdwijnt? En ook al is het antwoord dat Gerritsen geeft verontrustend, zijn columns tonen een wereld van milde scherts en scherpe analyses, soms ontroerend in de gesprekken met zijn kinderen, soms vilein als het gaat om het beleid van justitie, maar bovenal doorspekt met humor.
Het voorwoord bij het boek is van de hand van Bart Molenkamp, voormalig gevangenisdirecteur van onder meer De Koepel in Breda.
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.