Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Brown, Rosemary - Componisten schrijven voort

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Brown, Rosemary
Titel: Componisten schrijven voort
ISBN: 9789020247817
Uitgever: Uitgeverij N. Kluwer N.V. Deventer
Bijzonderheid: 1971. Gebonden in linnen kaft met stofomslag. 207 pag. Met een voorwoord van Prof. Dr. W.H.C. Tenhaeff. Naam en stempel op voorblad. Kleine besch. omslag, gele vlekjes op boekblok, boek is in uitstekende staat.
Prijs: € 7,75
€ 4,00
Meer info Ondertitel: Rosemary Brown's ontmoetingen met Liszt, Chopin, Bach, Debussy, Grieg, Berlioz, Rachmaninoff, Schumann e.a.

Wie was Rosemary Brown
Wie was toch die Rosemary Brown dat ze zoveel losmaakte en de aandacht val de wetenschap op zich gericht kreeg?
Rosemary Brown was een heel eenvoudige, Engelse vrouw zonder al te veel begaafdheden. Na de dood van haar man bleef ze, met haar kinderen tamelijk arm achter en had moeite de touwtjes aan elkaar te knopen. Op een dag verscheen de componist Liszt aan haar. Hij gaf haar, een zeer matig pianiste, nieuwe composities door. Daarna kwam hij vaker. Soms moest ze de composities al spelend opschrijven, een andere keer dicteerde hij het haar rechtstreeks op papier omdat zij het werk simpelweg niet kon spelen. Haar hand werd dan overgenomen.

Na Liszt kwamen er anderen: Chopin, Schubert, Bach, Brahms, Ravel maar ook de pianist/componist Rachmaninoff en nog veel meer componisten. De een kwam wat vaker dan de ander, maar allemaal kwamen ze nieuw werk brengen dat Rosemary zo goed en zo kwaad mogelijk uitwerkte. Na verloop van tijd werd dit een dagtaak. Ze kreeg er bekendheid mee en met die bekendheid verwierf ze zich tevens een bescheiden verbeterde leefsituatie. Maar het bleef een eenvoudige vrouw met in feite maar één talent: het zich (juist door die eenvoud) volkomen kunnen openstellen voor de bezoekers van gene zijde zodat ze zich konden manifesteren.
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.