Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Calvin, W.H. - De opkomst van het intellect / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Calvin, W.H. - De opkomst van het intellect / druk 1
Schrijver: Calvin, W.H.
Titel: De opkomst van het intellect / druk 1
ISBN: 9789035113541
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1994, paperback. 308 pag. Boek is ongelezen, in perfecte staat
Prijs: € 3,50
€ 4,00
Meer info Omschrijving
Tijdens de ijstijden werd het plotseling kouder op aarde en tegelijkertijd verviervoudigde de hersenomvang van de mens. Bovendien werden er voor het eerst werktuigen gemaakt. William H. Calvin raakte gefascineerd door de samenloop van deze drie unieke gebeurtenissen. Is er misschien een samenhang? Zijn speurtocht naar het antwoord brengt hem tot de prikkelende hypothese dat de klimatologische ontberingen die onze voorouders hebben doorstaan van invloed zijn geweest op onze hersencapaciteit.

In 'De opkomst van het intellect' wordt een beeld geschetst van het leven in de ijstijden, van het gebruik van 'dodelijke frisbees' en de ontwikkeling van werp- en jaagtechnieken. Calvin bezint zich op het merkwaardige feit dat chimpansees kunnen liegen, dat bavianen dol zijn op junkfood, en dat de puberteit de afgelopen honderd jaar steeds vroeger is ingetreden. Bovendien trekt hij de lijn door naar deze tijd: wacht ons een nieuwe klimaatwisseling als gevolg van het broeikaseffect?
Boek bekijken

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

U ontvangt z.s.m. bericht van uw bestelling, normaal gesproken binnen 12 uur.
Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.