Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel manus vivendi.


 

Lennep, Mr.J. van - De roos van Dekama

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lennep, Mr.J. van - De roos van Dekama
Schrijver: Lennep, Mr.J. van
Titel: De roos van Dekama
ISBN:
Uitgever: Sijthoff Leiden
Bijzonderheid: z.j. 1e druk, hardcover, gebonden, 421p, voorzijde cover voor 2-3e gescheurd van boekrug, achterzijde cover los
Prijs: € 5,50
Meer info Verkenning van de drukgeschiedenis
De eerste druk van De Roos van Dekama verscheen in 1836 bij Meijer Warnars. Acht jaar later verscheen bij dezelfde uitgever een tweede druk (1844). Inmiddels was bij de Gentse drukker Hebbelinck een Belgische uitgave gepubliceerd, waarin enkele verklarende toelichtingen zijn opgenomen.

In 1857 kwam het recht van kopij in handen van de Rotterdamse firma Wijt en Zonen, die in dat jaar een nieuwe druk op de markt bracht, in 1860 gevolgd door een nieuwe uitgave daarvan.

Nadat de roman door een conglomeraat van uitgevers als een ‘Nieuwe volksuitgave’ werd uitgebracht in de reeks Romantische werken, ging het alleenrecht van kopij over op de firma Sijthoff te Leiden: het begin van een uiterst succesvolle liaison, die ruim veertig jaar heeft geduurd. In velerlei uitgaven, ondergebracht in diverse reeksen, zijn de Sijthoff-deeltjes onder het publiek gekomen. In 1937 verscheen vervolgens nog een uitgave bij de Arbeiderspers en in 1980 een fotomechanische herdruk van een Sijthoff-uitgave bij De Kern te Bussum. bron: dbnl digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren
Boek bekijken

manus vivendi uit Haps

zakelijk

Logo manus vivendi

Welkom in mijn boekwinkeltje. Ik reageer binnen 1 werkdag op uw bestelling of vraag. Helaas komt het wel eens voor dat onze e-mail in de spambox terecht komt. Controleer daarom ook uw spambox.
Wij verpakken uw bestelling zorgvuldig en zo goed mogelijk. Verzending is mogelijk met postnl, dpd of dhl. Verzending naar het buitenland is mogelijk, maar dit is altijd voor risico van de koper.
Bij vragen mag u me altijd contacteren.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.