Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel manus vivendi.


 

Cleene, Marcel de - De plantencode / de betekenis van kruiden, struiken en bomen in de Europese volkscultuur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cleene, Marcel de - De plantencode / de betekenis van kruiden, struiken en bomen in de Europese volkscultuur
Schrijver: Cleene, Marcel de
Titel: De plantencode / de betekenis van kruiden, struiken en bomen in de Europese volkscultuur
ISBN: 9789058265166
Uitgever: Davidsfonds
Bijzonderheid: 2008, paperback, 407p, ill, zo goed als nieuw!
Prijs: € 159,00
Meer info Waarom gooien we rijst naar pasgehuwde koppeltjes? Komen baby's uit kolen, holle bomen of bloemkelken? Wist u dat rozemarijn de kracht bezit om het geheugen te verbeteren? Viooltjes verleiden, in de negentiende eeuw stak men ze als aandenken in liefdesbrieven. Waar komt de uitdrukking ?slapen als een roos? vandaan? Waarom zijn witte lelies typische Mariabloemen? Ook vandaag leeft het oude natuurgeloof nog na. Chrysanten op een kerkhof, een klavertjevier voor geluk, kerststronken of nieuwjaarskoeken, een geneeseik. Eeuwenoude, magische symbolen en volksgebruiken zijn zo verweven met ons dagelijks leven dat we er nauwelijks nog bij stilstaan. Dit boek zoekt naar de belangrijke rol die het plantenrijk speelde in onze volkscultuur. Het biedt een gedetailleerd en boeiend overzicht van de Europese plantensymboliek. Plantensoorten worden per familie gerangschikt. Meteen is duidelijk dat hun symboliek doorgaans niets te maken heeft met hun botanische verwantschap. Hun uiteenlopende cultuurhistorische waarden en mythologie worden telkens uitvoerig besproken. De taal van bloemen, kruiden, bomen en struiken heeft binnenkort ook voor u geen geheimen meer. MARCEL DE CLEENE is doctor in de plantkunde en ereprofessor aan de Universiteit Gent. Al meer dan dertig jaar heeft hij een passie voor plantensymboliek en plantlore. Hij publiceerde eerder Het Compendium van Rituele Planten in Europa met Marie-Claire Lejeune en hij baseerde dit boek op uitgebreide literatuurstudie en eigen veldonderzoek.
Boek bekijken

manus vivendi uit Haps

zakelijk

Logo manus vivendi

Welkom in mijn boekwinkeltje. Ik reageer binnen 1 werkdag op uw bestelling of vraag. Helaas komt het wel eens voor dat onze e-mail in de spambox terecht komt. Controleer daarom ook uw spambox.
Wij verpakken uw bestelling zorgvuldig en zo goed mogelijk. Verzending is mogelijk met postnl, dpd of dhl. Verzending naar het buitenland is mogelijk, maar dit is altijd voor risico van de koper.
Bij vragen mag u me altijd contacteren.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.